Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nevím kam na školu.Mám ztoho zlý pocit.

Ahoj všem kdo tohle čte.
Je mi 14 půjdu do devítky a mám takový problém.Nevím kam na školu.Poslední 2 roky neřeším nic jiného než co půjdu dělat po 9. třídě.pořád doma slyším: Nemáš žádné zájmy,nic tě kromě počítače nezajímá a pod.Věnuji se ve volném čase hokeji a florbalu a to mě bohužel neuživí.Fakt už nevím co mám dělat dneska se mě máma svěřila že byla nedávno u kartářky a že prej se ptala na mě a prý semnou budou problémy kvůli tomu že si nebudu moci vybrat školu... bohužel přesně tohle sedí - nevím kam jít na školu.Všechno se mi příčí v krku a je mi ztoho celkem zle.Mám opravdu špatný pocit z toho co si vybrat.Když mě prostě baví ten sport a sportovní škola nepřipadá v ůvahu protože se učím celkem na nic ( měl sem ted z matematiky a chemie za 4 ) takže tam bych se nedostal původně sem nad tím fakt uvažoval jenže sem se ptal známého kterej je fakt hodně dobrej na učení a šel dělat sportovní školu no a neudělal ji.A když se tam nedostal on tak já rozhodně ne protože on měl vždycky na základce jedničky.Koukal jsem na různý obory a tak jenže budto by mě to nebavilo a nebo na to nemám.Jakýkoli nazor k tomuhle, co ted dělat, jak by jste postupovali být na mém místě ??? Díky za přečtení.

Předmět Autor Datum
To je těžký no. Já měl podobný problém a podobné známky, ale zas jsem to tak nehrotil. Šel jsem na š…
Pled 13.08.2016 16:48
Pled
Taky počítám s tím že něco udělám a potom budu stejně dělat něco jiného.Takhle to taky plánuju jenže…
Jun1or_cz 13.08.2016 17:03
Jun1or_cz
Ahoj, taky jsem si prošla stejným problémem ... nebyla jsem žádný šprt tak mě pak naši překecali ať…
Lidule 13.08.2016 18:47
Lidule
Děkuju za odpovědi.No na ruce šikovnej jsem jak na co.Něco mě brutálně nejde ale zase něco celkem jo…
Jun1or_cz 13.08.2016 19:16
Jun1or_cz
Co ti nejde to se časem naučíš s tím neměj obavy ... dej pak vědět kam ses pak rozhodl, to víš jsem…
Lidule 13.08.2016 20:02
Lidule
Tak děkuju.No když si za rok vzpomenu tak dám vědět :-D ještě mě čeká devítka.Musím nějak přežít mat…
Jun1or_cz 13.08.2016 20:07
Jun1or_cz
a taky máme děsnou učitelku co nás nic nedokáže naučit. A co takhle si najít někoho, kdo by tě tu…
Yarda 14.08.2016 09:42
Yarda
Měl jsem podobnou situaci. Běž na IT školu. Jestli tě baví jen sedět na počítači tak v budoucnu se t…
CreativanDevil 13.08.2016 19:44
CreativanDevil
Baví ho sedět u počítače, tak má jít studovat IT i když ho škola nebaví a učení mu nejde? To je jako…
karel 13.08.2016 19:59
karel
Baví mě sedět u pc to ano.Ale není to takový jak si myslej rodiče.U pc jsem tak 2 hodiny denně a o v…
Jun1or_cz 13.08.2016 20:01
Jun1or_cz
Jdi do učení. Když tě nic nebaví, tak je jedno, čím se vyučíš.
karel 13.08.2016 20:31
karel
když má volšový ruky, tak si ho tam nechte. ať jde na genderová studia a potom na politiku. edit//… poslední
kmochna 14.08.2016 19:37
kmochna
Většina děcek, co by chtěla na IT školu, umí na počítači akorát tak hrát hry. Programování je nezají…
Prasak 13.08.2016 21:18
Prasak
Díky.nevím ale jestli by mě bavila práce za počítačem :-/ ja si tak maximálně 2 hodiny denně zahraju…
Jun1or_cz 13.08.2016 20:06
Jun1or_cz
Hele, a ty a máma máte výpadky dlouhodobé/krátkodobé paměti, že se potřebujete u kartářky informovat…
Araneus84 13.08.2016 21:12
Araneus84
Ne nemáme vypádky paměti.Máma se ptala na budoucnost a ona jako ta kartářka říkala no vidím tady že…
Jun1or_cz 13.08.2016 21:41
Jun1or_cz
Kartářky říkají jenom to, co jim sám člověk prozradí.
Wikan 13.08.2016 21:42
Wikan
Já vám nevím.Tohle je fakt zajímavý téma ale tak máma se nikde nesvěřovala tím že nevím kam na školu…
Jun1or_cz 13.08.2016 21:46
Jun1or_cz
Kartářky jenom nahazují témata a když se člověk chytí, tak tím směrem postupují dál. Když se nechytí…
Wikan 13.08.2016 21:55
Wikan
Zajímavý.A to ta kartářka vypadala celkem jako důvěryhodná osoba.
Jun1or_cz 13.08.2016 22:22
Jun1or_cz
To vypadají i celostátně hledaní podvodníci.
karel 13.08.2016 22:38
karel
Každý podvodník musí vypadat důvěryhodně, jinak by nebyl úspěšný.
Wikan 13.08.2016 23:00
Wikan
"... a v nejbližší době utrpíte citelnou ztrátu - asi manžel." "Ale já už jsem vdova." "Tak asi někd…
Yarda 14.08.2016 09:45
Yarda
" ale ona fakt mámě říkala že jsem nerozhodnej a tak." Nepovídej. Já už myslel, že ke kartářkám cho…
Araneus84 13.08.2016 23:57
Araneus84
Jdi do učení. Než blbej středoškolák, kterého stejně na VŠ nevezmou a bude se povalovat na ÚP, radě…
L-Core 13.08.2016 20:09
L-Core
Alespoň ho naučí makat s vercajkem, to se dá upotřebit leckde. Tedy snad je k tomu vercajku pustí, a…
Prasak 13.08.2016 21:19
Prasak
Stojej ty školy z velké části už za pendrek. Chce to staršího zkušeného mistra, který nejede podle n…
Pled 13.08.2016 21:50
Pled

To je těžký no. Já měl podobný problém a podobné známky, ale zas jsem to tak nehrotil. Šel jsem na školu, kterou jsem měl blízko, učební obor 3 roky strojírenství, obrábění, frézování, základy CNC, atd... poté 2 roky nástavbu maturitu a hotovo. Stejně teď nedělám nic společného s tím co jsem se učil.
Záleží na tom, jak si zručný zda by jsi raději šel "makat rukama a hlavou" nebo "jen hlavou".
V 9 třídě si vzpomínám jak se každý naparuje s tím, že jde na gympl a s vizí vysoké školy. Ale 7 z 10 pak skončilo stejně na učňáku....

Jinak, od kdy na "sportovní školu" jsou potřeba dobré známky? Já si vzpomínám, že od nás taky pár kluků šlo na něco podobného a patřili mezi ty hodnocené dostatečnou....

Taky počítám s tím že něco udělám a potom budu stejně dělat něco jiného.Takhle to taky plánuju jenže počítám s tím že kolem toho budou mít naši plno keců že sem si něco vybral a pak mě to bude stejně k ničemu.přitom skoro všichni z náší rodiny kromě dědy a táty dělají uplně něco jiného než čím s vyučili.(ale zase u toho pár let alespon vydržely).No o zručnosti bych se moc nebavil :-D .nejde ani tak o to že moc nejsem zručný ale že mě trvá strašně dlouho než se něco naučím a takhle by semnou mohli ztrácet trpělivost v jakékoli práci.K té sportovní škole jo dostanete se tam i se špatnými známkami (asi) ale jde o to že toho musíte strašně moc pamatovat (jména kostí,svalů a všechno nazpamět)

Ahoj,
taky jsem si prošla stejným problémem ... nebyla jsem žádný šprt tak mě pak naši překecali ať jdu na technickou školu se zaměřením na administrativu a jediný co mě tam nejvíc lákalo bylo to, že je to kousek, nechá se tam udělat zadarmo řidičák na B a je to s maturou ... školu jsem sice vystudovala, nějak mě to nebavilo ale co se dalo dělat když jsem tam už byla a zvykla jsem si tak se mi nechtělo měnit ... rok jsem dělala v oboru ale pak jsem stejně odešla ... nakonec jsem skončila jako dělník a nestěžuju si ... teď už vím kam bych šla na školu a na jakej obor ... jsi šikovnej na ruce???

Děkuju za odpovědi.No na ruce šikovnej jsem jak na co.Něco mě brutálně nejde ale zase něco celkem jo.Jde o konkrétni věc.No teda koukám že spousta lidí se taky neuměla rozhodnout co budou dělat.Je to prostě těžký no.

Měl jsem podobnou situaci. Běž na IT školu. Jestli tě baví jen sedět na počítači tak v budoucnu se tím můžeš i živit a nadále ve volném čase dělat sport. Já bych si klidně tu školu udělal, na počítači sedím rád, ale na to už je pozdě a teď trochu lituji že jsem si ji neudělal a šel jsem místo toho do dosti vzdáleného oboru, který mě dočasně nadchnul.
Naučí tě tam základy a pak budeš pokračovat po škole buď vysokou Technickou či nějakou jinou nebo samostudiem a prací.

Doba jde technologicky dopředu takže počítače nejsou špatná volba a jdou uplatnit v mnoha směrech.

Jinak pokud budeš sedět a pověnuješ se učivu každý den hned po tom co o tom zjistíš ve škole, tak tu školu klidně dáš. Škola, po škole trochu poučit a pak až volno. Tohle se nauč a se školou nebudeš mít problém. Kdyžtak na matiku si zařídíš doučování. Většina lidí to v hodině opíše ale stejně to pochopí až doma když si prostudují příklad který se probíral. Já to tak měl. Nezvládal jsem zároveň opisovat a chápat hned co se probíralo ve škole, tak jsem to prostě opisoval a pak mi doma stačilo si to projít znovu a přijít na princip daného učiva.

Dej si přihlášku na sportovku, na IT a třeba ještě něco a doufej ve štěstí. (berou i ty méně nadané, tak můžeš mít to štěstí) A jinak z gymplu máš prd kromě všeobecných znalostí. třetina lidí skončí jen s gymplem a mají prd, další jde na vysokou, a další přejdou na jinou školu stejně zaměřenou na konkrétní obor. Plno lidí s gymplem potkáš mezi KFC až Pásovou výrobou. Jestli nebudeš pokračovat na vysokou tak bych nad gymplem nezamýšlel. V některých oborech na vysoké ale zase matika není tak tě později nemusí trápit a možá se rozhodneš kam by jsi šel.
Chemie vypadne a není to maturitní předmět. Takže tu můžeš mít za 4 až do konce svých dní pokud nebudeš dělat obor zaměřený na ní.

JINAK !!! Doba šla dopředu. Většina otců a dědů dělala něco naprosto jiného a skončila uplně jinde. Ale oni už nemají 20 let. Podle toho se vůbec neřiď !!
A ještě poznámka. Na základce známky hrají roli tak možná na přihlášky. Ale v konečném důsledku i lidi co měli čtyřky nakonec udělali maturitu a jedničkáři kolikrát zaspali učivo.
Učíme se pořád.

Jinak "kartářky" ? To fakt ? :-D Jolanda ví a vykládá jí jak to s tebou bude ? TO JE TA NEJVĚTŠÍ BLBOST CO MŮŽE BÝT. Klidně můžu říct že to semnou bude těžký a pokud tomu budu věřit tak si z nějaké události udělám to dané "Přesně jak mi kartářka říkala". Kartářka..... bože... Příště bude věštit z koule a upířích ocásků.

Díky.nevím ale jestli by mě bavila práce za počítačem :-/ ja si tak maximálně 2 hodiny denně zahraju csgo a vypínám to.Spíš ten sport.K těm kartářkám.Taky jsem tomu nevěřil.Jenže co všechno ta kartářka řekla mámě tak všechno sedělo.Řekla jí o mě uplně všechno a to nebylo nic obecného.Přesně mámě řekla co se jí stalo v životě a všechno sedělo.

Já vám nevím.Tohle je fakt zajímavý téma ale tak máma se nikde nesvěřovala tím že nevím kam na školu.A ta kartářka říkala fakt přesný věci.Né žádný obecný jako třeba: no v dětství nějaký problémy, sem tam stres... to už sem viděl v tv... ale ona fakt mámě říkala že jsem nerozhodnej a tak.A to mě ta kartářka nezná ::)

Kartářky jenom nahazují témata a když se člověk chytí, tak tím směrem postupují dál. Když se nechytí, tak okamžitě změní téma. Tímhle se můžou dostat i docela do hloubky, ale postupují jenom tím směrem, který jim člověk sám (byť nevědomky) vytyčí. Když se k tomu přidá pár obecných věcí, tak může neznalý člověk nabýt dojmu, že ta kartářka opravdu něco umí. A ona umí - manipulovat.

Stojej ty školy z velké části už za pendrek.
Chce to staršího zkušeného mistra, který nejede podle nějakých směrnic, ale podle toho, co k něčemu bude.
Měl jsem štěstí na takového, když jsem byl na škole. Po ve druhém ročníku jsme jezdily do jiné školy ve velkém městě, aby jsme se přiučili něčemu novému. Borci tam ve třeťáku nevěděli jak měřit šuplerou, ale údaje ze strojírenských tabulek znali skoro nazpaměť....

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru