Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Stěhování - Kanada?

Zdravím, jsem osmnáctiletý student žijící ve Frýdku-Místku. Nedávno se mi vnukla myšlenka že bych chtěl po škole vypadnout z Česka. Nejde o to že by se mi zde nežilo dobře, pouze chci poznat jinou krajinu, jinou zemi a jiný život. V rodině nemáme nikoho kdo by se někdy odstěhoval z ČR takže nemám odkud čerpat informace a tedy je jediná má možnost internet. Zajímalo by mě kde se bude žít nejlépe? V názvu je Kanada, ale to není zrovna nutné. A jestli je vůbec něco takového možné aby se studentovi po škole povedlo vycestovat a žít jinde. Že bude potřeba získat vízum a mít velké množství peněz jsem si vědom, ale o přesné částce nemám ponětí. Kolik se v takových zemích vydělává a kolik se za co platí? Kde je nejlepší sehnat ubytování a kde naopak práci? Co se týče mého ovládání cizího jazyka řekl bych že jsem na standardní úrovni středoškoláka, jednou jsem byl v Londýně a nedělalo mi problém se domluvit, zajít na nákup a podobně. Je nutno dodat že bych se nejspíše nestěhoval sám, mamka na to má stejný pohled a kdyby souhlasila mladší sestra (12) tak by jsme šli všichni. Myslíte že by byl problém uživit tři lidi v domácnosti když by dva vydělávali? Jediný problém by byl že mamka nedá anglicky ani slovo, ale myslím si že kdyby tam žila naučí se to hned. Byl bych moc rád kdyby mi někdo kdo má s něčím podobným zkušenosti pomohl.
Předem děkuji za přečtení a rady.

Předmět Autor Datum
To je hezké. Za práci se platí různě, ty umíš co? Na získání pracovního povolení snad už pracuješ.
karel 16.01.2017 22:47
karel
Na ničem nepracuji pouze jsem se přišel zeptat, momentálně jsem ve fázi vyhledávání informací, mysle…
Tomáš.B 16.01.2017 22:48
Tomáš.B
Aha. Snad nejdřív zkus, jestli jsi schopen se uživit tady.
karel 16.01.2017 22:51
karel
O to nemám zájem, každopádně díky za názor.
Tomáš.B 16.01.2017 22:53
Tomáš.B
Nerad ti kazím iluze ale mají pravdu. Pokud se neuživíš tady tak v nějaké Kanadě nemáš šanci. Navíc…
IkaSGC 18.01.2017 18:23
IkaSGC
To zavání dětínstvím. Nikdo ti neporadí tak jak by jsi chtěl. Nikdo tě nezná,jak se třeba vyrovnáš s…
kozakl 17.01.2017 12:01
kozakl
A už víš, co jim chceš nabídnout? Nebo si tam přijedeš s českou maturitou, kterou dost možná vůbec n…
helemese 17.01.2017 11:51
helemese
Najdi si v Kanadě školu, kde bys mohl dále studovat. Dostaň se tam, pokud možno i s grantem (nebo si…
L-Core 17.01.2017 12:18
L-Core
No moc si od toho neslibuj,na nějakého mlaďocha bez praxe,který vlastně nic praktického neumí,tam as…
Karel04 17.01.2017 20:00
Karel04
Tak třeba tady www.zpovednice.cz se dost často zapojuje do rozhřešení nějaký Quasimodo, jak se mu do…
Yarda 17.01.2017 20:51
Yarda
Tak už i Quasimodo zdrhnul z Francie?
karel 17.01.2017 21:20
karel
Jediná možnost jak se tam v tvém případě dostat, a všeobecně- do kterékoli žádané země- je jako Au-P…
Bláža11 05.02.2017 17:56
Bláža11
Kam do Kanady ? TiP ~Rekni ze jsi CIKAN a ze odjizdiz z CR kvuli rasismu, dostanes VIZA ubytovani, j…
XoXoChanel 05.02.2017 19:20
XoXoChanel
Ty jsi řekl v Kanadě, že jsi cikán a že utíkáš kvůli rasismu z ČR?
Rainy 06.02.2017 17:18
Rainy
On to řekl až Frantíkům.
kozakl 06.02.2017 17:46
kozakl
Ty jsi řekl v Kanadě, že jsi cikán a že utíkáš kvůli rasismu z ČR? • Na, ale znam cloveka (rict pri…
XoXoChanel 06.02.2017 23:18
XoXoChanel
Kolik jsi toho vypil ? Dobrá hlína. poslední
kozakl 07.02.2017 07:31
kozakl

Nerad ti kazím iluze ale mají pravdu. Pokud se neuživíš tady tak v nějaké Kanadě nemáš šanci. Navíc získat alespoň pracovní Vízum do Kanady není žádná prdel. To se ti nemusí podařit ani s vysokou školou. Nejdřív musíš mít taky v Kanadě tu práci sehnanou a tam se tě budou ptát na reference které ty nemáš protože jsi nikde nedělal...

To zavání dětínstvím. Nikdo ti neporadí tak jak by jsi chtěl. Nikdo tě nezná,jak se třeba vyrovnáš se stresovými situacemi v cizí zemi a podobně. Takové to pubertální "kde se v Kanadě žije nejlépe" spíš vypovídá o tom,že raději se nikam nestěhuj. Ono nejen v Kanadě se dá žít velmi špatně a v Česku naopak můžeš být velmi spokojený.

A už víš, co jim chceš nabídnout? Nebo si tam přijedeš s českou maturitou, kterou dost možná vůbec neuznávají, v myšlence, jak se ti tam bude hezky žít...abys tam neumýval celý život jen nádobí v mizerné životní úrovni. Maminka ti ho možná bude podávat.

Ono je potřeba něco taky umět. Takže Karel má naprostou pravdu. Ještě si neodpracoval ani rok, nic neumíš, ale myslíš si, že v cizí zemi ten start bude asi lehčí...takže místo, abys nabral zkušenosti, naučil se třeba nějakému řemeslu, našetřil něco do startu, v klidu si to rozmyslel (v 18ti jsi opravdu jen střevo)...proč musíš honem okamžitě pryč?

Když už chceš, co třeba země EU? Tam to budeš mít v mnoha ohledech jednoduchší. Ať už pracovním vízem, tak případnýma jinýma právníma starostma.

Najdi si v Kanadě školu, kde bys mohl dále studovat. Dostaň se tam, pokud možno i s grantem (nebo si sežeň desítky tisíc dolarů na semestr). Studuj tak, abys měl výsledky, aby si tě všimli i mimo školu. Pokud na tebe narazí místní (nebo američtí) headhunteři, třeba budeš mít vystaráno.

Nápad s mamkou a sestrou je v této fázi holý nesmysl.

Zajímalo by mě kde se bude žít nejlépe?

Pozor na to, aby ses nestal nechtěnou vší v kožichu. Tak jak blíže nespecifikovaná část lidí v Evropě není nijak nadšena z "doktorů a inženýrů", mohl bys působit i ty na kanadské či jaké domorodce. Pokud jsi schopen se o sebe/rodinu prací postarat,
není problém. Ale o darmožrouty nalepené na sociální dávky se kromě pomatených sluníček většinou všichni dívají minimálně s despektem.

No moc si od toho neslibuj,na nějakého mlaďocha bez praxe,který vlastně nic praktického neumí,tam asi nečekají.Jestli neseženeš práci,utratíš za pár měsíců všechny peníze za jídlo a ubytování a pak se ani nedostaneš zpátky domů a budeš čekat,až rodina našetří a dostane Tě domů.A jestli nejsi dost opálený,nespoléhej tam ani na nějaké dávky od státu po dobu vyřizování pobytu z důvodu diskriminace u nás.
Pokud to chceš zkusit,tak to zkus v EU,jak už psal helemese.V rámci EU můžeš cestovat jen na OP,pracovat taky a v případě problémů se domů k mamince dostaneš stopem nebo na kole.:-)
Ale když budeš mít štěstí a seženeš tam práci a byt,můžeš si tam vzít pak rodinu.

Jediná možnost jak se tam v tvém případě dostat, a všeobecně- do kterékoli žádané země- je jako Au-Pair.
A pokud si maminka myslí, že se tam uchytí bez jazyka, a sestra bude chodit do školy, tak jste úúúúplně mimo a naprosto naivní.
Mám procestováno hodně, žila jsem v různých zemích, a PRVNÍ, co budou posuzovat, je jazyk, a DRUHÉ, co vyjímečného jim můžeš nabídnout. Ty jim, NE oni tobě!
Ty umíš pravděpodobně prd, vzhledem ke stavu dnešního školství a tomu, jak vágně tu situaci popisuješ (jako výlet na Kokořín 8-)), maminka může umět leccos, ale těžko to někomu vypoví, a sestra je jen přítěž (pro stát).
Měl by ses zamyslet nad svou vlastní hodnotou, a ujasnit si, co specifického můžeš dát, abys nebyl všude jako příživa... Což, sorry, takhle trošku (dost) působí.
Nicméně: ať se ti/vám daří!

Ty jsi řekl v Kanadě, že jsi cikán a že utíkáš kvůli rasismu z ČR?

• Na, ale znam cloveka (rict primo kamarad, spis znamy) co to tak udelal.
• Zkousel to i ve svycarku, tam to taky jde (slo), tam zacal a pak po 1 roce jel do kanady.
* Také o kanade premyslim, ale spis mam zajem o Quebec (jelikoz FR umim uz lip jak cesky, hlavne psat), mel bych tam i praci v oboru IT (takova, neco jak asociace, kde se vozi pouzity IT material, ty ho otestujes a rozeberes, nasledovne se z dilu skladaji nové PC etc dale prodavaji, myslim ze kazdy by tam mel sanci, nepotrebujes tam vylozene nekoho znat.
*Do Cr uz bych se asi nikdy nevratil, kdyz vmu co jsem zacil v mimo Cr, si nekdy rikam, ty blaho, o co vsechno bych prisel ..Tam si zamrdas, tam zajedes na Fiestu na plazi, kde se alkohol opravdu vali nazemi, tak jak karneval v Cadiz, prozatim nejvetsi karneval ktery jsem zazil, tam si taky lehce zamrdas, na Ibize tam jak si nezamrdas do 24H tak si panic a zase si zamrdas, i pres rozmrdanou naladu, je to dobry, hlavne bacha na marokance na kdyz mrdas na plazi, uz jsem tak dosel o 2 telefony..

• V Cr je to naopak, kazdej te omrda ..

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru