Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem úvěry

Zdrvím, chci vědět jaký je rozdíl mezi půjčkou od banky nebo leasingem na auto...třeba když banka nepůjčí peníze je možné dostat auto na leasing?

Předmět Autor Datum
Asi nejvetsi rozdil je ve vlastnictvi, kdyz si pujcis penize a koupis auto, je to auto tvoje, pokud…
Dwane Dibbley 20.01.2017 14:18
Dwane Dibbley
Leasing taky bývá většinou podmíněný placením povinného ručení a havarijního pojištění. Povinné ruče…
Wikan 20.01.2017 14:22
Wikan
Pojištění je u leasingu obvykle zahrnuto v ceně splátek.
Prasak 20.01.2017 16:01
Prasak
A je riadne predrazene, prave preto, aby ten leasing vyzeral atraktivnejsie. Ja mam na aute leasing…
fleg 20.01.2017 16:09
fleg
Rozdíl je především ve formě úvěru, vlastnictví, podmínek splácení a čerpání úvěru.
icepower32 20.01.2017 16:58
icepower32
problem s leasingem byva napr. s taznym zarizenim (auto neni vase, tzn. banka nemusi dovolit jeho mo…
pl 20.01.2017 21:01
pl
No jo, kdo chce kobylu, musí mít na oves. Auto je drahej špás, pořizovací cena jen začátek. U předch… poslední
Prasak 20.01.2017 23:50
Prasak

Asi nejvetsi rozdil je ve vlastnictvi, kdyz si pujcis penize a koupis auto, je to auto tvoje, pokud ho mas na leasing, tak je leasingove spolecnosti dokud ho nesplatis.

Pokud ti nepujci banka, muzes leasing dostat bez problemu (ci pujcku v jine bance). To, ze ti jedna banka nepujci neznamena, ze ti nepujci nikdo.

problem s leasingem byva napr. s taznym zarizenim (auto neni vase, tzn. banka nemusi dovolit jeho montaz), docela velky problem muze byt s rizenim auta treti osobou.. auto opet neni vase a bance muze vadit, ze auto ridi rodice, pritelkyne, deti..

auto na leasing je vzdy pojistene i havarijne, coz budete samozrejme platit..

obecne si myslim, vzhledem k cenam spotrebitelskych uveru (pokud si nechcete pujcit 500k :) ), ze je vyhodnejsi vzit bezucelovou pujcku, tou uhradit auto, cimz se stanete majitelem auta, a pujcka jako takova potom s autem po pravni strance vubec nesouvisi..

hlavne a to je to nejdulezitejsi.. je potreba si sakra a dobre a pak jeste jednou spocitat, kolik to bude vsechno stat.. platit splatku na auto, pojisteni, naklady na benzin, spotrebni material (vodu do ostrikovace, olej, rocni prohlidky atd.) neni levna prdel.. sam jsem si to predstavoval trosku naivne.. a byl jsem mirne v soku :)

No jo, kdo chce kobylu, musí mít na oves. Auto je drahej špás, pořizovací cena jen začátek. U předchozího auta jsem za každej ujetej kilometr vrazil do auta 1Kč za údržbu, pokud do toho počítám i montáž LPG. Když se to začalo srát ještě víc, šlo z domu a koupil jsem nový. Mám najeto už 60 tisíc, za třetí servisní prohlídku s výměnou oleje a předních brzd přes 8 tisíc. Do května mám pokoj, než bude třeba zaplatit na další rok pojistku.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru