Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Je tu někdo, kdo chodí do městské knihovny v Kolíně?

Byl jsem dlouholetým uživatelem, pravda, v posledních letech jsem chodil převážně jen do čítárny časopisů (doma mám obsáhlou knihovnu a spíš už se vracím ke knihám co jsem je už někdy četl). Hlavně jsem si tam četl Letectví a kosmonautiku (jiné noviny a časopisy jsou většinou i na internetu). Ale před několika lety jej tam přestali odebírat, prý proto, že o tento časopis není takový zájem. Nedávno jsem šel kolem, visí tam cedule, že budou odebírat sedm nových časopisů. koukal jsem se na jejich stránky, jsou to převážně periodika pro ženy a dívky.
co-se-chysta
(Praktická elektronika - pokud je to tento časopis www.aradio.cz dokud jsem tam chodil, tak ho tam odebírali, přestal jsem ho odebírat a posléze i číst, protože polovina obsahu je reklama a většina ostatního je skrytá reklama - "...pokud si to chcete postavit, objednejte si u mně naprogramovaného brouka..." a navíc obvykle se najde dobrý víl, co ho naskenuje a dá ke stažení).

Tak mne napadlo napsat dotaz, jestli by se nenašlo pár nadšenců co by uvítali, kdyby si mohli časopis Letectví a kosmonautika přečíst v čítárně knihovny. A pak třeba se pokusit přesvědčit vedení knihovny, aby knihovna ten časopis znovu odebírala.

Předmět Autor Datum
to je dle mého Sisyfovská práce, fandím ti.
kmochna 18.09.2015 15:08
kmochna
Na rovinu, zrejme sa ti tvoj cieľ splniť nepodarí. Dôvodov na pesimizmus je niekoľko: 1. Printové m…
martin94 28.09.2015 22:43
martin94
No, tak jsem se zeptal. Docela by mne zajímalo, jak v té knihovně hodnotí, o které časopisy je zájem…
Yarda 29.09.2015 14:06
Yarda
knihovnice požvaní s babami, co čtou. čtenářek letectví a kosmonautiky máte v kolíně asi málo, kosmo…
lední brtník 03.10.2015 21:53
lední brtník
a ty se o to zajímáš? l+k jsem kdys odebíral. stejně postižení jsou tady já, zarni, karel, qet... je… poslední
kmochna 06.10.2015 18:12
kmochna

Na rovinu, zrejme sa ti tvoj cieľ splniť nepodarí. Dôvodov na pesimizmus je niekoľko:

1. Printové médiá prežívajú v konkurencii on-line sveta útlm a to aj veľké periodiká.
2. Kolín má zhruba 31 000 obyvateľov. Nie každý navštevuje miestnu knižnicu, nie každý v nej zájde do čitárne časopisov a nie každý má záujem o taký špecifický odbor ako letectvo/kozmonautika. Ono to potom dopadne ako v jednom vtipe:

Dostane sa Karol do neba. Na raňajky dostane biely jogurt a pečivo. Karol pozrie dolu do pekla a tam majú salámy, syry, pašteky. Tak si zje ten svoj jogurt. Na obed zase dostane jogurt a pečivo. Pozrie dolu do pekla a tam sa im stoly prehýbajú, majú tam veľké myši, prasatá, ryby. Tak zasa nič nehovorí a zje si ten svoj jogurt. No a na večeru zasa dostane jogurt s pečivom a zasa v pekle majú torty, rezne, zemiaky. Tak to mu už nedá a spýta sa Pána Boha.
- Prečo my máme stále len jogurty a pečivo a v pekle majú samé dobroty?
A on mu odpovedá:
- Nuž Karolko, myslím si, pre dvoch sa neoplatí variť.

Rovnako sa pre dvoch, troch ani štyroch čitateľov veľmi neoplatí odoberať časopis.

No, tak jsem se zeptal.
Docela by mne zajímalo, jak v té knihovně hodnotí, o které časopisy je zájem.
Na rozdíl od knih, kde je evidované, kdo si jakou knihu půjčí a dá se z toho vysledovat, o jaké je zájem, tak v čítárně časopisů přijdu, něco si z police vytáhnu a po přečtení to tam vrátím. Leda, že by knihovnice co tam má dozor sledovala, jaké časopisy nebo noviny mají čtenáři ve spárech. Případně že by čtenáři vyplňovali nějaké dotazníky jaká periodika čtou a jaká by číst chtěli a toho jsem si nevšimnul.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru