Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nemám žádné kamarády/kamarádky

Zdravím, obracím se na Vás s mým problémem, snad mi poradíte.
Jde o to, že nemám žádné kamarády. Kamarádky jsem neměl nikdy a to je nejspíše tím, že neumím s dívkama mluvit, jsem z nich strašně nervózní a nevím, o čem si s nima povídat..
Kamarády mám 3 a pouze jeden z nich je dobrý kamarád, se kterým čas od času zajdu ven, druhý kamarád se odstěhoval a třetí mě jen "využívá".
Jde o to, že se cítím strašně sám, celé dny nemám co dělat a rád bych to změnil, rád bych poznal nové lidi a získal nové přátelé, hlavně kamarádky, jelikož jsem nikdy žádnou neměl a rád bych zkusil, jaké to je mít kamarádku.
Můžete mi prosím poradit, na jaká místa chodit, popř. kde zajít, abych si našel nové přátelé?
Je mi 18 let, nekouřím, nepiju, takže na nějaké akce nechodím a to bude asi ono, jelikož všichni chodí na ty akce a tam se většinou napijou, skouří a tím získají tisíce přátel, ale to není nic pro mě, jelikož jsem nikdy nepil ani nekouřil..
Děkuji.

Předmět Autor Datum
Odpověď sice nemám, ale na těch "akcích" nebude tvůj typ lidí, o nic nepřicházíš.
Kazak 02.06.2016 14:45
Kazak
Ahoj, ano, možná nejsou můj typ, rád sportuji (chodím do posilovny, jezdím na kole, běhám), ale pros…
Romlys 02.06.2016 14:47
Romlys
Tak se choď bavit s nima taky a pij nealko.. Je to zcela běžný, že ne každej pije.. V létě s nima ch…
icepower32 02.06.2016 15:37
icepower32
Mě hodně pomáhal sport (kolektivní). Jen tak sem dal něco do googlu a tohle mi vyběhlo akce tak to t…
exupery 02.06.2016 15:53
exupery
Nebo třeba tohle: watch Mně to do života hodně dalo. Třeba jako téma ke konverzaci (mimo jiné).
Yarda 02.06.2016 16:07
Yarda
Teda řeknu ti, kameraman co seděl na křídle toho kluzáku musel bejt hodně odvážnej... :-D
RITCHI 02.06.2016 19:31
RITCHI
Hlavne musis ist von z bytu, doma v byte kamarat skryty neni. Niekedy staci ist aj len pred branu, t…
MM.. 02.06.2016 19:47
MM..
Jak pravil MM: choď na akce, které tě zajímají (nemyslím spářky, ale třeba sportovní akce, výstavy,…
mif 02.06.2016 21:07
mif
Tak zkus třeba nějaký klub turistů,pokud to tam tedy nebude samý důchodce.Při výletech pěšky někde p…
Karel04 02.06.2016 23:54
Karel04
Asi by nebylo od věci zapátrat taky po příčinách. Že nekouříš a nepiješ nebude to podstatné. Co odra…
Karel33 03.06.2016 00:14
Karel33
Co spolužáci? poslední
Mojmír 03.06.2016 16:12
Mojmír

Ahoj, ano, možná nejsou můj typ, rád sportuji (chodím do posilovny, jezdím na kole, běhám), ale prostě to jsou takové sporty, u kterých si neumím najít přátelé, v posilovně sice několik lidí chodí, ale mnohem starších, kteří mě sotva pozdraví a na kole, nebo u běhání, to téměř nikoho nepotkám.

Tak se choď bavit s nima taky a pij nealko.. Je to zcela běžný, že ne každej pije.. V létě s nima choď na grilovačky, festivaly a přátel bude za chvíli dost ;-) teď 10.6 je Votvírák, určitě tam někdo z tvého okolí pojede, tak se k nim připoj, ikdyž je třeba dost dobře neznáš.. Tam je poznáš 100%

Hlavne musis ist von z bytu, doma v byte kamarat skryty neni. Niekedy staci ist aj len pred branu, tam som chodil ja pred 25rokmi :D Neviem ci to este dnes je vo zvyku. V prvom rade sa poznaju susedia, ne? Potom spoluziaci. Potom zvysok co spoznas cez nich alebo na roznych akciach. Mozes sa ist do nejakych sportovych klubov pozret, do posilovne, do nejakej galerie obrazov alebo co :) a podobne. Tie prve napady su lepsie :D

Jak pravil MM: choď na akce, které tě zajímají (nemyslím spářky, ale třeba sportovní akce, výstavy, kino, divadlo,...) a neboj se zapříst rozhovor /na téma této akce/ s jinými lidmi, kteří mají stejné záliby. Zaručuju ti, že si kamarády najdeš.

Tak zkus třeba nějaký klub turistů,pokud to tam tedy nebude samý důchodce.Při výletech pěšky někde po okolí se nejlíp povídá,chytit se tam můžeš na chvilku koho chceš,trochu pokecat a seznámit.Když Tě to začne bavit,můžeš s nimi jezdit i na výlety.Takhle spíš získáš přátele a známé,kteří mají zájem o přírodu a lidi a nesedí jen v hospodě,kavárně nebo u počítače.

Asi by nebylo od věci zapátrat taky po příčinách. Že nekouříš a nepiješ nebude to podstatné. Co odrazuje ostatní, aby se s tebou kamarádili? Můžeš se zeptat toho dobrýho kamaráda, zajet za tím druhým, co se odstěhoval. Můžeš vyhledat odbornou pomoc psychologa, ono bývá těžký odhalit problém, když jsi sám uvnitř toho problému.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru