Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem NASA : Mezinárodní tým astronomu objevil novou sluneční soustavu. Nova exoplaneta GJ 357 d

[h2]Nova exoplaneta GJ 357 d[/h2]

- Mezinárodní tým astronomu objevil novou sluneční soustavu. Odhaluje několik planet, z nichž jedna je potenciálně obyvatelná. Jeji jméno? GJ 357 d.
[87622-ilustracni-obrazek-png]
Exoplaneta (tzv extrasolární planeta) GJ 357 d ma hlavne veskerou pozornost díky svým vlastnostem. Vědci se domnívají, že pro tuto planetu jsou spojeny určité zakladní podmínky pro život.
- Informace ze satelitu [TESS] odhalují telurovou planetu, jejíž velikost je srovnatelná s velikostí Země a která má průměrnou teplotu umožňující existenci tekuté vody. Tento poslední bod je nezbytným prvkem a považuje se za nezbytný pro rozvoj života, jak jej známe.
[87621-g357-png]
"GJ 357 d" se vyvíjí v oblasti ne příliš blízko nebo příliš daleko od své hvězdy, takže jeho teplota je kolem -50 stupňů. Pokud je teoreticky chladno, je docela možné, že hustá atmosféra může hrát roli skleníkového efektu. V tomto bodě vysvětluje Diana Kossakowski z Astronomického institutu Maxe Plancka v Heidelbergu v Německu

„ GJ 357 d se nachází na periferii obyvatelné zóny své hvězdy, kde z její hvězdy dostává přibližně stejné množství hvězdné energie jako Slunce.
- Pokud má planeta hustou atmosféru, která bude vyžadovat další studium, mohla by zachytit dostatek tepla pro zahřátí planety a ponechat tekutou vodu na povrchu. "

- Tento objev je velmi zajímavý, ale vyžaduje potvrzení. Detekce GJ 357d byla provedena tzv. Metodou „radiální rychlosti“. Spočívá v sledování a pozorování vývoje světla emitovaného hvězdou GJ 357 za účelem nalezení jakýchkoli barevných změn způsobených přítomností impozantního nebeského objektu, jako je planeta na oběžné dráze.
Vědci nyní doufají, že budou schopni sledovat GJ 257d pomocí *tranzitní techniky. To vždy spočívá v pozorování vývoje hvězdy GJ 357, ale v naději, že planeta projde před touto poslední. Poté bude možné potvrdit jeho velikost, hustotu a složení.
*transitni techniky : Způsoby detekce exoplanet : https://cs.qwerty.wiki/wiki/Methods_of_detecting_exoplanets

Zdroj "Nasa" : https://www.nasa.gov/feature/goddard/2019/confirmation-of-toasty-tess-planet-leads-to-surprising-find-of-promising-world

Předmět Autor Datum
Vzdálenost: 31 světelných let. Příliš daleko na to, abychom to do 100 let (než se na Zemi sami zničí…
L-Core 12.08.2019 09:36
L-Core
Teď ne, možná o pár let později. Osobně věřím Alcubierrovi (warp) a možná i torzním polím (T.T. Brow…
mif 12.08.2019 17:24
mif
Tak pred 100 rokmi by aj dnesne pocitace boli nepredstavitelne scifi, kto vie.
Michal2 13.08.2019 10:16
Michal2
Jiná "obyvatelná" exoplaneta: https://vtm.zive.cz/clanky/jak-to-vypada-na-povrchu-udajne-obyvatelne-…
L-Core 15.09.2019 07:17
L-Core
Have you ever encountered a problem that seemed out of your control? And how do you deal with them?… poslední
Joe Kevin 23.11.2021 08:23
Joe Kevin

Vzdálenost: 31 světelných let. Příliš daleko na to, abychom to do 100 let (než se na Zemi sami zničíme) stihli… Mám obavu, že bychom to nezvládli ani tehdy, kdyby šlo o Mars, kdyby tam byly stejné podmínky jako tady. Na nic jiného než výlety pro pár lidí (jako před 50 lety na Měsíc) stejně nebudou prostředky.

Have you ever encountered a problem that seemed out of your control? And how do you deal with them? Have you really focused on entertainment? Or do you just take a break from work and still think about it? Impossible Game will be the solution to help you forget everything to have a time of real entertainment, and also a way for you to know where your limits are!

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru