Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem NASA uspěla s první kvantovou teleportací

[h4]Tým vědců z NASA a dalších organizací se podařilo dosáhnout první kvantové teleportace na velkou vzdálenost. Může to být první krok ke skutečné internetové revoluci [/h4]

https://www.designboom.com/technology/nasa-long-distance-quantum-teleportation-12-22-2020/

[92057-qdi-jpg]

• Vědcům se podařilo dokončit kvantovou teleportaci na velkou vzdálenost . Tento výkon spočívá v posílání několika qubitů (kvantových bitů : https://cs.wikipedia.org/wiki/Qubit) fotonů kabelem z optických vláken.
Vědci úspěšně zaslali qubits přes 44 kilometrů sítě optických vláken s věrností 90%. Síť byla navržena ze zařízení, která by mohla být kompatibilní s již existujícími internetovými infrastrukturami.
Tohoto přenosu kvantového stavu bylo dosaženo kvantovým zapletením : "dvě částice jsou spojeny dohromady, takže informace sdílené s jednou jsou sdíleny s druhou přesně ve stejnou dobu."

• Jak je to možné ? Protože částice existují ve "stavech pravděpodobnosti" . Jejich polohy, hybnost a rotace nejsou určeny, dokud nejsou změřeny. Fotony se tedy stávají vlnami nebo částicemi v závislosti na tom, jak jsou měřeny.
Viz video :

• Tento úspěšný vědecký experiment by mohl být prvním krokem k vývoji "kvantového internetu" , který by znamenal revoluci ve výpočetní technice a ukládání dat. Byl by to začátek nové éry komunikace .
Nedávno americké ministerstvo energetiky představilo svůj plán pro národní kvantový internet v Chicagu . Tato úspěšná kvantová teleportace by mohla položit základy pro tuto síť budoucnosti.
https://en.wikipedia.org/wiki/Quantum_computing
(Výsledky by mohly být dále vylepšeny aktualizacemi systému, které se očekávají ve druhém čtvrtletí roku 2021).

• Nicméně, Čína se chce také etablovat jako vůdce v Quantum Computing.
Na začátku prosince 2020 dosáhla Čína "kvantové nadvlády" s počítačem 100 bilionů krát rychlejším než nejpokročilejší superpočítač. Dříve se podařilo "kvantové nadvlády" dosahnout pouze Googlu.

(Do této technologie také investují americti giganti. Kuprikladu IBM představila svůj plán pro kvantové výpočty. Do roku 2023 plánuje vytvořit kvantový počítač o velikosti 1 000 qubitů, zatímco současný Hummingbird má pouze 65 ..)

Zdroj: internet

Komentář k aktualite

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality