Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak zhubnout?

PRO Schizo: Musim rezolutne nesouhlasit s nekym, kdo neumi ani spravne napsat sacharid.

Ano, mozna jsem to napsal trochu nesrozumitelne a tak nejde uplne pochopit, ze me doporuceni bilkovin na veceri nema nic spolecneho s celozrnym chlebem. Myslel jsem to spise tak, ze na veceri je idealni proteinova strava, ale kdyz uz chces nejaky pecivo, vem radsi celozrnne. Nedoporucuju pecivo jako zdroj bilkovin, protoze to zdroj bilkovin neni! Je to zdroj sacharidu! Ma chyba, ted se divam, ze jsem to napsal jinak, nez jsem chtel.

Hlavni duvod toho, proc jsem to zminil je, ze tato slecna proste nebude mit tolik moznosti co se tyce stravovani v rodine a ocekavam, ze vzit si na veceri pecivo je pristupnejsi, nez prijit k rodicum se slovy "a od ted kazdej vecer libovy maso na grilu bez tuku!". Jinak souhlasim s tim, ze libove maso se zeleninou je nejlepsi vecere.

Lepsi je snist jeden celozrnny chleba, misto dvou rohliku, TECKA. Prave kvuli glykemickemu obsahu CARKA a vetsim obsahu vlakniny TECKA. Tedy jak si spravne rekl, vice zasyti a to na delsi dobu. Tedy staci jeden krajic na 2 rohliky.

A ony sacharydy v celozrnnem pecivu jsou komplexni, tedy dlouhe cukry, takze se nejdříve musí premenit na kratke a az pote je telo travi, takze to dele trva, coz je dobře .
Tuhle vetu jsem jen chtel zvyraznit jako odstrasujici priklad pro vsechny, kteri si jsou schopni precist nejaky clanek, ale nevi, o cem je vlastne rec. Stepeni polysacharidu je sice energeticky narocnejsi, nicmene na druhou stranu obsahuji velke mnozstvi energie. Polysacharidy se metabolizuji na jednodussi cukry...prevazne na monosacharidy a disacharidy (prevazne galaktozu,fruktozu,sacharozu...), ty se dale stepi na monosacharidy...tedy vse se nakonec zmetabolizuje na glukozu. Uz stepeni polysacharidu je samozrejme soucast traveni, netravime az "kratke" cukry. Z tech jen pak cerpame energii.

Nicmene tyhle dlouhe cukry, ktere jsou tak dobre, jsou v celozrnnem chlebe zastoupeny v podobe mouky, kterou si o par radku vyse jasne popsal, jako tu zlou :) Ano, mouka je polysacharid, tedy ten "dlouhy" cukr (boze, dlouhe a kratke cukry, to je jak mluvit ve skolce). Srovnej si tedy jestli je to dobre,spatne ci jake.

Na vecer sice nejsou skroby (ty dlouhe cukry, abys tomu rozumnel) obecne dobre, nicmene tato mlada a stihla slecna si opravdu nemusi delat velke starosti a zit podle nejake silene prirucky. Nemusi mit specialne sestavene jidelnicky, nemusi si merit tepove frekvence, nemusi se bat jablka.

Takze pro tuto mladou a stihlou slecnu i nadale doporucuju se vice hybat, nepit sladke napoje, semtam si zacvicit a vecer jist idealne vic proteinu, nez sacharidu. A obecne jist hodne zeleniny ke vsemu. Tady je rec o holce, co ma 55kg a nejradeji byste se tu cely dny ohaneli priruckama.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny