Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem dobrý film

Doporučím Ti dva skvělé fantasy filmy - jsou spíše netradiční, komornější, ale aspoň mě se velmi líbily:
Most do země Terabithia - film o nekonečné dětské fantasii; nejlépe to vyjádřil na ČSFD uživatel Lima:

... moc příjemný film pro malé i velké "kluky a holky s hlavou v oblacích", který ukazuje, že nejlepší fantasy netvoří pánové Tolkien, Lewis a jiní, ale dětská doširoka otevřená mysl (a snad nejen ta). Takže nečekejte zástupy skřetů, elfů a víl (i když nějaká stvoření se zde najdou :o) ), ale spíše komorně vyprávěný příběh se dvěma bezvadně hrajícími dětskými představiteli
Tam, kde jsem nikdy nebyl s Ianem McKellenem (Gandalfem z Pána prstenů) - tenhle film lze zase brát do jisté míry jako "poctu" autorům fantasy knih, kteří stvořili báječný svět, do něhož se mohou ponořit malí i velcí.

Dále stojí určitě za zmínku Faunův labyrint (tak trochu lze vzdáleně srovnávat s Terrabithií).

A nakonec tři filmy od mého oblíbeného režiséra Zacka Snydera:
Legenda o sovích strážcích - animovaný film, který svou precizností opravdu bere dech
Strážci - The Watchmen - parádně zfilmovaný dle mnohých "nejlepší nezfilmovatelný" komiks. Naprostá bomba, jeden z nejlepších filmů, co jsem za svých 50 let viděl a vedle Pána prstenů další film, který mě přinutil shlédnout i prodlouženou verzi.
Sucker Punch - rozporuplný a nečekaně záludný film s více vrstvami, které do sebe zapadnou až v samotném závěru (a přidají zase další vrstvy). Animovaný drak je ovšem hodně dobrý!

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny