Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pepřový sprej- ano nebo ne?

" Navíc by sis měla osvojit alespoň základní obranné chvaty/kopy/údery, protože se samotným sprejem si téměř jistě nevystačíš."

S tímhle nesouhlasím. (píšu z pozice někoho, kdo dělá 8 let (funkční) bojové umění).
Pokud se chce někdo aktivně bránit (a ubránit!) útočníkovi bez použití zbraně, musí tomu věnovat hodně času a energie a mít veškeré pohyby natrénované na úrovní reflexů, tj. provádět je bez jakéhokoli přemýšlení. Představa, jak někdo bude chodit pár měsíců na nějakou sebeobranu nebo krav-magu a pak to zvládne v realitě použít je, když nic jiného, přinejmenším komická... Ono z tvrzení: "Na nějakého pobudu mi to stačí, ten nic neumí." se může velmi rychle vyklubat váš epitaf...

Za sebe pro laika doporučuji např. elektrický paralizér, který "nerozdýchá" ani ožralý Franta z hospody ani nikdo jiný, popř. udělat si zbrojní průkaz a pistoli, lépe revolver. Započít sebeobranu nějakým úderem nebo kopem z večerního kurzu sebeobrany, je rychlá cesta do nemocnice nebo na hřbitov.
Při aktivní sebeobraně si je třeba uvědomit to nejdůležitejší: Pokud se rozhodnete aktivně bránit, obrana musí být zdrcující a nesmí dát útočníkovi šanci na ni jakkoli zareagovat. Moment překvapení musíte využít naplno.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny