Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Alkohol a silna opica

Ja by som tam videl 2 problemy, fyzicky a psychicky.
Nie je celkom normalne zazivat taketo stavy pri "normalnom" piti. Ja sa napriklad uz par rokov pohravam s myslienkou, ze prestanem pit, pretoze na dalsi den som naozaj uplne grogy, naposledy som dokonca po piatku musel prelezat celu sobotu a bolest hlavy ma presla az v nedelu.
Lenze je som extremista, pijem obcas (raz do mesiaca cca) a takmer vzdy idem do nalady a vyfajcim pritom kludne skatulku cigariet (bezne nefajcim). Takze chapem preco mi je zle. Pred nedavnom som dal s bratrankom flasu whiskey, vyfajcil sice dost, ale stav na druhy den sa celkom dal. Je to individualne.
Takze rada na fyzicku bolest je pit menej, kolko si musis odskusat. Poznam ludi, ktorym stacia 2 piva a su v nalade, ja po 2 pivach este nic extra necitim.
Druhy problem je psychicky, ten vsak s alkoholom evidentne nesuvisi iba ten stav po tom dni ti spusti depresiu uz len z toho, ze ti je zle.
Otazka je, ci naozaj musis pit, naozaj poznam par ludi v mojom okoli, co nepiju. Ja sa im sice smejem, ze su podozrivi, ze nepiju, ale v principe ich celkom obdivujem, ze sa nemusia nicit ako vacsina z nas.
P.S. A to si pockaj este ako ti bude zle, ked budes starsia. Do 25 som vedel tahat kludne 2 dni po sebe. Po 25 som si vsimol prve naznaky, ze nestiham a teraz (40) som rad, ze to peklo s opisocou absolvujem raz za mesiac. A tie kecy, ze ja uz nepijem...to mi niekedy vydrzi aj 2 tyzdne, ked odmietam vsetky akcie a pozvania.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny