Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Na pamatku

Zdravim mam pro někoho asi nepochopitelný dotaz ceka mne operace celkove nahrady kycelniho kloubu chci se zeptat jestli ten stary co mi odrezou cili mou kost si mohu ponechat? Nema s tim nekdo zkusenost nechcu aby kus mne zkoncil někde ve spalovně radeji bych si ho dal do lihu na krbovou rimsu. Nejde o vtip Diky

Předmět Autor Datum
Tohle se bere jako nebezpeční odpad a musí se zlikvidovat. Takže ne.
manas 17.08.2015 13:46
manas
Co je na tom nebezpečné? To nechápu.
adasafa 17.08.2015 14:16
adasafa
Biologicky material se jako nebezpecny kvalifikuje myslim asi tak nejak obecne. Konkretne kloub samo…
helemese 17.08.2015 14:57
helemese
Kloub nemocny neni jsem zdravy mlady zlomil sem si nohu tak nestastne ze to je na nahradu a samosebo…
Xindamix 17.08.2015 16:22
Xindamix
No jo, ale normy a narizeni musi platit plosne a doktori nemuzou dat na reci typu "to jen ja" a take…
helemese 17.08.2015 16:39
helemese
Oukej diky zajimave je ze srouby z nohy mi nechaly nový
Xindamix 17.08.2015 16:45
Xindamix
Ted ctu, ze jde o kycelni kloub...tam to asi nebude takova reznicina, ale pocitam, ze ten kloub se v… nový
helemese 17.08.2015 16:47
helemese
Stejne tak oplachnu kost..... Jde o asi 15 Cm steheni kosti plus kloub v kterem mam tri zlomene srou… nový
Xindamix 17.08.2015 17:01
Xindamix
s oplachem kosti je to slozitejsi :) Operace se povede, zadnej strach, ale palce budu drzet nový
helemese 17.08.2015 17:08
helemese
Povedla sem sice rozjebany jak po krutem vikendu ale za chvili se postavim na nohy kost by mi dali a… nový
Xindamix 19.08.2015 09:06
Xindamix
Tak to gratuluju :) Takze proste nedali a dostal si opet jen srouby :) I pres doktorovu diplomatick… nový
helemese 19.08.2015 12:57
helemese
Jo jo vypada to tak skoda ze sem nemohl videt zpetny video zaznam jak litam po stole jak spinave pra… nový
Xindamix 22.08.2015 07:30
Xindamix
člověče, ty jsi ale masochista. Vidět vlastní operaci je jedna z věcí, kterou bych určitě nechtěl. P… poslední
Jack 23.08.2015 22:32
Jack

Biologicky material se jako nebezpecny kvalifikuje myslim asi tak nejak obecne. Konkretne kloub samozrejme tak nebezpecny nebude, ale stejne se to to musi vyhazovat na predem urcene misto. Nikdy nevis, co vse v tomto materialu muze byt za nemoci a kdyz by si kazdy z nemocnice vynasel kousky svych nemocnych tel, jak se jim zlibi, jak by to tu vypadalo :) Holt nejsme ve 3.svete, nejake standarty musi existovat :) Svuj smysl maji, ikdyz je jini nemusi chapat :)

Kloub nemocny neni jsem zdravy mlady zlomil sem si nohu tak nestastne ze to je na nahradu a samosebou chcu tu kost ulozit do lihu alkoholu a pod takze tak navic je to muj kloub osobni majetek tak jako i tak mne to zajima proste pred operaci se samo zeptam doktoru tak uvidime ale chtel sem vedet nazory podle tveho komentare by do spalovny mely jit cele hrbitovy k vuli kostem a kazdy by dom kosti urcite nenosil povetsinou jsem jen ja tak trochu jiny

No jo, ale normy a narizeni musi platit plosne a doktori nemuzou dat na reci typu "to jen ja" a take nemuzou vsazet na to, ze je dotycny urcite zdravy. Take si nemuzou byt jisti, jak s tim bude dale nalozeno, je to jen tve tvrzeni. Delani takovych vyjimek by bylo velmi nebezpecne. Tvuj kloub je tvuj osobni majetek v pripade, ze je v tve noze. Ve chvili kdy ti ho vyjmou, s timto argumentem neuspejes. S biologickym materialem se vzdy musi nakladat jako s infekcnim (a je uplne jedno, jestli infekcni je ci neni). Doktora se zeptat samozrejme muzes, ale protoze on jiste nebude riskovat svou karieru kvuli rozmarum nejakych mladiku, vysledek je naprosto jasny uz ted. Tyhle veci jsou osetrene vyhlaskama a jak jsem uz rekl, maji svuj smysl. To neni zadny hloupy rozmar.

Nemluve o tom, jak takova operace probiha. Totalni nahrada kolenniho kloubu neni zadna romanticka pohadka, v ktere ti nezne odejmou kloub. To se doslova musi vysekat, vyrezat, vymlatit. Zbytky prubezne odebiraji zrejme sestry a davaji na prislusne misto. Na tom sale bude x lidi, doktor ti to nebude nenapadne schovavat bokem pod plast. Ikdyby chtel, nejde to. Nemluve o tom, ze ten kloub proste nebude v zadnem pripade v celku.

Kazdopadne ti preji co nejrychlejsi rekonvalescenci a co nejmene komplikaci.

Ted ctu, ze jde o kycelni kloub...tam to asi nebude takova reznicina, ale pocitam, ze ten kloub se vytahuje take spis po castech, nez v celku.

Jinak sroub je kus kovu, ne biologicky material a tedy vyhlasky ohledne biologickeho materialu se na nej nevztahuji. Takovej sroub oplachnou v dezinfekcnim roztoku a o infekcnost se nemusi bat.

člověče, ty jsi ale masochista. Vidět vlastní operaci je jedna z věcí, kterou bych určitě nechtěl. Před lety šla na Dvojce série dokumentů jak se co operuje. Od té doby se děsím že bych na něco takového musel jít.
Držím palce s rekonvalescencí. Z bližšího okolí znám dva lidi, co na výměně kyčelního kloubu byli a hrozně moc si to pochvalují.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru