Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Salmoneloza

Dobrý den,
prosím vás mám strach že mám salmonelu. V pátek (nevím jeslti to není dlouho) jsem snědla ne úplně dopečenou krkovici, bylo vidět že je narůžovělá, a kousala jsem to jako žvýkačku. Od dnešního rána mám průjem (spíše jen voda), silné křeče v břiše a nepřestávající pocit na zvracení.
Pokud ne salmonela, můžu být těhotná? Díky

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Těch komentářů nade mnou si nevšímej :-p Hnačka když na člověka dolehne, dovede pořádně potrápit. M…
L-Core 26.08.2015 08:49
L-Core
Já bych tipnul spíš střevní chřipku. Příznaky tomu odpovídají. Osobně jsem to onehdy (cca šest let a…
mif 26.08.2015 11:11
mif
Já měl taky nějakou střevní virózu, spouštěčem byl uzenej špek. Tchán to jedl taky, nic mu nebylo, j… nový
Prasak 26.08.2015 21:39
Prasak
Vždyť to tu už Zpovědnici připomíná. nový
ms 28.08.2015 00:28
ms
Gastroenteritida Nicmene dost mozna to neni po te krkovicce, od patku uteklo kus casu, ale priznaka… nový
helemese 26.08.2015 21:18
helemese
Jelikož je v každým druhým příspěvku debilně popsaná otázka na otěhotnění, připadá mi to tu, že je v… nový
Mojmír 28.08.2015 15:43
Mojmír
každopádně se za 9 měsíců dozvíme pravdu, jestli to nebyla jen obyčejná sračka. poslední
kmochna 29.08.2015 08:51
kmochna

Těch komentářů nade mnou si nevšímej :-p
Hnačka když na člověka dolehne, dovede pořádně potrápit.

Může to být salmonela ale také nemusí, třeba jen žaludek nesnesl to nedopečené maso. Od pátku by se to podle mě už projevilo dříve..
V České Lípě (nebo kde) je závadná voda, nejsi z takové oblasti?

Trvá to jeden den, jez jen suchá rohlíky a hořký čaj (hodně pij!), můžeš si vzít nějaké tabletky (Endiaron?). Když to nepovolí dva dny, šel bych k doktorovi.

Těhotná být můžeš (ale ne z té krkovičky ]:)), snad víš, co děláš ;-) Menstruace, těhotenský test - tohle mohou být další důkazy pro či proti.

Já bych tipnul spíš střevní chřipku. Příznaky tomu odpovídají. Osobně jsem to onehdy (cca šest let ago) řešil týdnem dovolené, který jsem strávil v trůnním sále a za který jsem zhodil deset kilo :-). Obecně tyhle problémy (i salmonelu) chce přetrpět - žádné patáčky nepomůžou. Hodně pít (vodu ]:)), možná po lžičkách colu pro dezinfekci pajšlu. Těhotenství bych vyloučil (ta sračka).

Já měl taky nějakou střevní virózu, spouštěčem byl uzenej špek. Tchán to jedl taky, nic mu nebylo, já po tom strávil tři noci na záchodě a tři dny prochrápal (takovej prožitek se dá přát jen opravdu hodně zlým lidem).
Doktorka mi na to naordinovala níže zmíněný Hylak forte, iontové nápoje v prášku, na zpětné zavodnění organismu a hlavně přísnou dietu. Nejdřív jen suchou, neslanou rýži (pěknej hnus), později suchý těstoviny (no, dal jsem tam trochu olivovýho oleje a trošku bylinek, to už se dalo), suchý brambory. Nejhorší byla ta rejža.

L-core - jako admin bys ty blbý komentáře nahoře měl smazat, tohle je koneckonců poradna, ne debaty, takže tu z toho nechceme mít žumpu, že?

Gastroenteritida

Nicmene dost mozna to neni po te krkovicce, od patku uteklo kus casu, ale priznakama to sedi docela hezky. Salmonelu provazi teploty...bohuzel jeste ani v roce 2015 lidi pri dotazech nechapou, ze rict teplotu je zaklad. Na druhou stranu si lidi mysli, ze tehotenstvi se ukazuje silnyma prujmama, takze mozny je asi vsecko :) Prazdniny byly zrejme podarene :)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru