Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Volba střední školy - zoolog

Uplatnění s tímto a podobnými obory není žádný šlágr. Ale když se chce všechno jde. Rozhodně je ale dobré si pak po VŠ udělat pedagogické minimum a nebo ideálně se zaměřit v rámci zoologie konkrétněji a zkusit zůstat na fakultě jako doktorand a pak třeba jako vyučující. To ale hodně předbíhám. Práce v ZOO apod.je dost utopická. Spíš se zaměř na to, jaké oblasti zoologie se chceš věnovat. Třeba se nakonec rozhodneš spíš pro zootechniku nebo veterinu.
To ale nic nemění na faktu, že dobrý gympl ideálně s přírodovědným zaměřením by byl ok. A v průběhu studia pilně jezdit na olympiády a dobře napsat sočku.
Nejdůležitější ale je fakt, že i ta nej střední nemusí stačit. Hlavní je zájem a studium nad rámec povinností. Můj muž začínal včelařským učňákem, maturitu dodělával při práci. A teď má doktorát, dělá vědu a je jednou z největších kapacit svého oboru. Škola není vše. Hlavní je osobní a upřímný zájem o věc. A taky objektivita. Zoologie zní hezky, zvlášt pro puberťáka, co rád zvířata. Zkus si ale někde sehnat vš skripta a otevři je. Je to hlavně o drcení latiny, anatomie a hlavně drtivá většina všech živočichů jsou různí nezáživní bezobratlí, různé mořské "slizy", paraziti a podobně. A právě jim se při studiu zoologie věnuje většina času.
Takže se nad tím hlavně objektivně zamysli. Tímhle oborem se v podstatě nemáš šanci užvit, pokud se nevyprofiluješ v odborníka na jednu konkrétní čelěd, nebo řád, nebo pokud to nebudeš posléze učit. Místa na AOPKčkách jsou dost sporadická a hlavně rozptýkená po celé čr. Pak je možnost volná noha a posudková činnost, terénni monitoringy pro firmy a tak. Ale na to je nutná praxe.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny