Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Jak začít běhat a něco okolo

Rád bych běhu věnoval tak hoďku denně.
A co ti brani? :-)

Je možné během zhubnout?
Rika se ze ano, ale me to nejde. Ono je to spis o strave nez o behani, ale casto je to tak, ze lidi co zacnou behat, zacnou i vic jist zeleninu a celkove zdravejsi stravu, takze pak hubnou. Nevim jak si na tom ted, ale pokud chces vylozene nejak vic hubnout, tak strava je prioritni, ten beh to je spis takovej vydaj energie na udrzovani se v kondici a netloustnuti.

Běhat ráno/večer, nebo je to fuk?
Spousta lidi beha rano pred praci, me by to asi zabilo. Beham odpoledne az vecer, podle toho jak to stiham.

Co vlastně během "posiluji" - nohy?
Nohy nejvic, ale beh je dobrej na udrzeni si kondice celeho tela, beh je vlastne takovej zaklad pro vsechny sporty. Bicepsy ti potom nenarostou, ale jinak je to dobry na vsechno.

je lepší běhat po trávě, chodníku, či nějaký štěrk
Nejlepsi je mech, ale nepredpokladal bych, ze je v tvem okoli deset kilometru mechovych cest. Takze je to spis o vhodne obuvi, dobra bota ztlumi naraz a da se behat i po asfaltu bez toho, ze by to nejak vyrazne nicilo kolena.

jestli je třeba mít dobré zatížené ruce.
To uz je na tobe, ale urcite ne do zacatku, ja jeden cas behal se zatezema (ruce, nohy), ale nechal jsem toho, beh mi neprijde az tak moc zabavnej a s timhle to byla pak uz vylozene otrava.

---

Prvne si kup nejaky slusnejsi boty, da se i treba neco pres tisicovku ve Sportisimu obcas sehnat, za dvojku uz sezenes perfektni, drazsi mi pripada nemsyslne, ale jsou lidi co to postavi prave na drahych botach a tvrdi, ze je donutilo to, ze do toho dali tolik penez. :-D
Boty jsou zaklad, ja behal po asfaltu dlouho v obycejnech keckach do petikila a boleli me z toho dost nohy, pak jsem nahodne koupil ve sleve boty z 2.500 na 1.200 a uznal jsem, ze ty obycejne kecky byla chyba, poznal jsem rozdil pri behu okamzite.

Jinak dobry jsou dneska smartphony a ruzne ty sportovni aplikace (Endomondo, SportPal, ....) na zaznam trasy. Muzes porovnavat, zmeri to prevyseni, atd. je ten beh pak zabavnejsi.

Ted jsem mel pujcenej hrudni pas na tepy a neni to spatny, nema cenu to kupovat, kdyz teprve zacinas, ale ja treba moc nedokazu drzet tempo a pres ty tepy mi to docela pomahalo, bezet tak, abych na jednu stranu nebezel uplne pomalu, na druhou stranu to neprehnal a pak nemohl.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny