Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno strach

Jde o trochu vláštní dotaz. Jeden kluk po mně hodil kámen a ten mi způsobil velkou bouli a od té chvíle se cítím hloupější a při vzpomínce mi tluče srdce. Prostě nedokážu zapomenout a strádám s lidmi,kteří utrpěšli podobné i horší zranění,třeba i kvůli lidské agresivitě.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Pokud to není trol jak píšete... zní mi to jako záchvat úzkosti, taky jsem zažil.. že to neznáte nez… nový
Mojmír 16.09.2015 17:36
Mojmír
Různí lidé reagují na strach různě. V krajním případě je možné strachem i zemřít. Je možné navštívi… nový
L-Core 16.09.2015 19:03
L-Core
"Popáleniny 2-3 stupně." To je nemožné, jak by vznikly? Tím, že se bude bát a představovat si, že ju… nový
Mojmír 17.09.2015 16:25
Mojmír
jsem racionálně založený člověk- to bych chtěl vidět. autosugesce může být svině, ale vytvořit popál… nový
kmochna 18.09.2015 10:27
kmochna
Já taky :) Jen jsem to slyšel, snad ale nekecal. Netuším, co dokážou udělat nervy, receptory. Zda k… nový
L-Core 18.09.2015 11:47
L-Core
no ty kráso, já vždycky myslel, že to je vlastně výsledek fyzického ataku. a ono ne. (sorry, čtu ty… poslední
kmochna 18.09.2015 13:25
kmochna
http://web.quick.cz/psychologies/sugesce_a_hypnoza .htm Abys to celé nemusel číst, Ctrl+F "popálení… nový
L-Core 18.09.2015 11:51
L-Core

Pokud to není trol jak píšete... zní mi to jako záchvat úzkosti, taky jsem zažil.. že to neznáte neznamená, že to neexistuje: "Úzkost je už záležitostí poněkud subtilnější. Pocit úzkosti se objevuje u člověka, kdy už jen předpokládá určité ohrožení, ke kterému nemusí vůbec dojít a zpravidla nedochází. Takový jedinec má často celou řadu, podle vlastního názoru, důvodů k tomu se bát. Nicméně velmi často nedokáže jednoznačně popsat, čeho se bojí. Tyto pocity jsou často provázeny i fyzickými příznaky jako je bušení srdce, nevolnost či zrychlené dýchání a podobně.

Panická úzkost je vlastně takový akutní záchvat úzkosti. Dochází při ní k opakovaným, intenzivním záchvatům strachu. Obvykle vyřadí takového pacienta z běžného, každodenního života. Záchvat přichází nečekaně a právě to u postiženého vyvolává další obavy, protože nemůže racionálně odhadnout, kdy k záchvatu akutní paniky dojde. Tento záchvat je obvykle doprovázen fyzickými příznaky. Dochází k tomu, že obtížně dýchá, má pocit závratě, může dojít k rozostřenému vidění i dalším příznakům (třes, slabost nohou či pocit zmatku)."

Různí lidé reagují na strach různě. V krajním případě je možné strachem i zemřít.

Je možné navštívit psychologa; dnes už snad není nutné se obávat, že pacient bude následně rychle zavřen "do Opavy" (blázince).

-----

Známý psycholog mi popisoval případ pacientky, která se jako dítě spálila o nějakou rouru (od kamen?). Získala jakousi "rourofobii", že "trubky/roury pálí", odmítala se čehokoliv podobného dotknout. Jednou v rámci terapie ji fyzicky donutili přiložit ruku na nějakou nevinnou trubku. Výsledek? Popáleniny 2-3 stupně.

Psyché je prostě někdy "sfiňa".

Já taky :)

Jen jsem to slyšel, snad ale nekecal. Netuším, co dokážou udělat nervy, receptory. Zda k naskočení puchýře s vodou třeba nestačí jen elektrický impulz z místa doteku do mozku s informací "pálí to!" a mozek tam tedy nepošle zpět signál "puchýř auf! a "noste vodu!" Co když "pálí to!" dokáže předat mozku mimořádně citlivého jedince i jiná informace než jen z opravdu rozpálené plotny?
Nevím.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru