Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kalkulačka

Zdravím , potřeboval bych si koupit nějakou kalkulačku na střední školu.Když nám učitelka říkala jakou , zazněli věci jako 1)měla by umět počítat zlomky-prý nám to ušetří čas 2)nesmí být grafická(nesmí umět kreslit grafy a tak...)Uvažoval jsem nad koupí této "Casio FX 350ES PLUS" https://www.alza.cz/casio-fx-350es-plus-d257522.ht m protože je povolená k maturitě.Splňuje tedy tato mé požadavky ? popřípadě doporučili by jste mi prosím jinou ve stejné cenové kategorii ? děkuji.

Předmět Autor Datum
v pohodě, dobrá volba.
touchwood 15.09.2015 20:56
touchwood
Nevím, proč vám zakazují kalkulačku co by uměla kreslit grafy (pravda, v době notebooků a tabletů -… poslední
Yarda 16.09.2015 07:50
Yarda

Nevím, proč vám zakazují kalkulačku co by uměla kreslit grafy (pravda, v době notebooků a tabletů - doufám, že tablety, případně i chytré mobily umějí i jiné věci než brouzdat po xychtoknize, zatím s nimi nemám zkušenost - dost dobře nechápu, že se ještě vyplatí takové kalkulačky vyvíjet a vyrábět - třeba zrovna tahle
http://www.e-kalkulacky.cz/157-large_default/texas -instruments-ti-84-ce.jpg
).
IMHO grafická kalkulačka (nebo něco jiného co umí kreslit takové obrázky) může zpřístupnit třeba matematiku. A co se týká, jestli takový přístroj povolit nebo zakázat ke zkoušce - vzpomínám na jednoho pedagoga na VŠ (mohlo jich být i víc, paměť už slábne) co prohlašoval, že ke zkoušce si mohou studenti přinést cokoliv, protože pokud zkoušenou látku nebudou umět, stejně jim to nebude nic platné.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru