Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Minulé životy

Ano zajímavá otázka,podívejme se na Východ se spisy staršími než bible a s ústním tradováním starším než cokoliv napsané.
Ve staroindickém náboženství (zahrnuje více skupin a sekt, nejvýznamnější jsou višnuisté, šivaisté, a stoupenci brahmy + šaktisté a další) se "svět kosmos" rozděluje na tři roviny vyšší střední a nižší, a každá tato rovina zahrnuje nespočet planetárních soustav nebo chcete-li vesmírů a právě dle staroind. tradice (ved)je většina těchto soustav osídlena neskutečným počtem živých bytostí,mimochodem planeta zem zvaná také jako ARDA (Wiesner- krásná byla ARDA v květu jara)patří do "střední roviny" dle toho na jaké "úrovni" jsou živé bytosti se pak "vtělují" buď výše nebo níže do lidských nebo i jiných těl, mimochodem indové také "znají" jiné "humanoidy" tedy "jiné lidi" např. "šestiprsté, nebo ty jejichž oči "nemrkají" či neznají slzy (jiná genetika)

Dá se to ale také brát tak,že sice roste počet lidí ale také klesá počet zvířat a to nejen druhově, anebo se dá vycházet z buddhismu, kdy není nic co by se vtělovalo není duše nýbrž jde o kamický proud, dalo by se to rozvinout tak že žijeme v jakémsi "poli" "velké duši" viz. Pavel (nový zákon) "Vždyť v něm se pohybujeme dýcháme i jsme"....
Pochopitelně těžko to ověřit ovšem je to jedna z "hypotéz"...

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny