Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zub moudrosti

Zdravim. Mám jít za 2 týdny do nemocnice nechat vysekat osmičky. A chtěl jsem se Vás zeptat jestli mně při to uspí nebo mi pichnou jen injekci. Ještě jsem nebyl na konzultaci s doktorem tak jsem neměl šanci sním o tom mluvit. Děkuji za odpověď.

Změna předmětu, původně: PetrS (L-Core)

Předmět Autor Datum
Jejda. Nechtěně jsem zaměnil jméno za název dotazu :D
Zub moudrosti. 12.10.2015 15:23
Zub moudrosti.
opraveno nový
L-Core 12.10.2015 20:27
L-Core
Mě tohle dělali asi před 15 lety. Umrtvení bylo pouze lokální, po zákroku jsem šel domů, ale pár dní… nový
Dale Cooper 12.10.2015 16:37
Dale Cooper
Děkuji za odpověď! No doufal jsem že mně uspí to by si myslím bylo příjemnější. nový
PetrSt. 12.10.2015 16:44
PetrSt.
Pokud to je solidní nemocnice tak tě umrtví tak, že vlastní zákrok ani neucítíš. Horší je, když to "… nový
Jack 12.10.2015 17:07
Jack
Tak. Mě to dělala ne zubařka v běžné ordinaci, ale na zubní chirurgii někde na Vinohradech. Samozřej… nový
Dale Cooper 12.10.2015 20:09
Dale Cooper
Hehe, mně doktor řekl, že vypadám zdravě a antibiotika nejspíše potřebovat nebudu. :-) A měl recht,… nový
touchwood 13.10.2015 16:06
touchwood
Ten zákrok nic hroznýho není.Horší to je potom,když to přijde k sobě.Tu pusu jsem pak taky skoro dva… nový
Nuty 12.10.2015 16:49
Nuty
V 99,99% prípadov volí lekár lokálnu anestézu, kde počas zákroku skutočne nič necítiš. Celková narkó… nový
martin94 12.10.2015 17:10
martin94
Jen lokální umrtvení. Když to jde dobře, za 15 minut máš dva zuby venku. Když mi trhali první dva zu… nový
Prasak 12.10.2015 17:11
Prasak
No já nevím, jestli je auto dobrý nápad. Zažil jsem už lokální umrtvení kdy jsem se ještě 2 hodiny m… nový
Nol 12.10.2015 19:34
Nol
Já potom jel asi 30 km domů a v pohodě. Je to silně individuální, hodně záleží na tom, jak mají zuby… nový
Prasak 12.10.2015 20:00
Prasak
A nebo toto na Karláku v Praze.První osma Ok. Na druhou jsem přišel za měsíc.Přišla mladá(budoucí) s… nový
PavelM27 12.10.2015 22:12
PavelM27
Tak to jsem byl jinde. nový
Jack 13.10.2015 00:42
Jack
Mně osobně se osmičky vyhnuly - nemám (podle toho jsem dle některých zdejších lidí blbej :-)). Ale a… nový
touchwood 13.10.2015 10:56
touchwood
To máš kliku. Mě začali klapat panty( bohužel přetrvává dodnes na jedné straně) a těsně před Vánoci… nový
PavelM27 13.10.2015 17:29
PavelM27
Omlouvám se za češtinu. Až teď jsem si to uvědomil:-[ poslední
PavelM27 13.10.2015 17:31
PavelM27
Mam vonku len jeden lebo bol zlomeny, injekcia a pacenie asi 1min, ale sestricka mi musela drzat hla… nový
fleg 13.10.2015 11:04
fleg

Pokud to je solidní nemocnice tak tě umrtví tak, že vlastní zákrok ani neucítíš. Horší je, když to "přijde k sobě". Dlouho jsem chodil k oblíbené zubařce (asi mezi 50-60 lety). Vrtání nic příjemného nebylo a nejoblíbenější plomba byla amalgám. Když se mi odloupla polovina zubu, hrozila, že musí další 2 obrousit a nasadí pěkný a slušivý můstek. V tu chvíli se ve mě cosi zlomilo a po pár hodinách googlení zjistil že jsou i jiné modernější alternativy. Shrnu to: Objednal jsem se na jistou kliniku na Karlově náměstí (to abych nedělal neplacenou reklamu) a přiznám se, že ošetření byl pro mě šok. Příjemný. Nejenom že jsem necítil ani první injekci, čištění kanálků, vrtání a broušení, ale málem jsem v křesle i usnul.

Shrnu svůj obsáhlý příspěvek: Záleží na zubaři.

Tak. Mě to dělala ne zubařka v běžné ordinaci, ale na zubní chirurgii někde na Vinohradech. Samozřejmě si adresu nepamatuju.
U mě šlo o to, že osmička (dole) mi rostla ne nahoru, ale vodorovně pod ostatní zuby. Nejdřív mi rozřízli dáseň, pak doktorka cosi brousila, nástrojem připomínajícím šroubovák páčila a zub byl venku. Pak mi to zašili a hybaj domů. Pak to přicházelo k sobě a to bylo něco... Jo, ještě mi nasadili antibiotika.

V 99,99% prípadov volí lekár lokálnu anestézu, kde počas zákroku skutočne nič necítiš. Celková narkóza sa prevádza len vo výnimočných prípadoch. Mimochodom, kamarátke trhali osmičku bez akéhokoľvek umŕtvenia (má silné alergické reakcie na akékoľvek anestetiká) a prežila to.

Jen lokální umrtvení. Když to jde dobře, za 15 minut máš dva zuby venku. Když mi trhali první dva zuby, bral jsem si den volna. Zbytečně, bylo to v pohodě. Za dva týdny jdu na zbývající dva zuby a po vytržení se chystám normálně do práce. Ale pro jistotu tam pojedu autem, kdyby to nahodou bylo moc bolavý.
Pokud však máš kořeny těch osmiček propletený a budou to vysekávat, tak si raději vezmi den - dva volno.

No já nevím, jestli je auto dobrý nápad.
Zažil jsem už lokální umrtvení kdy jsem se ještě 2 hodiny motal po chodbě. Trhání nebolelo.

P.S. Jiné trhání - takové narychlo před jinou operací - jsem zažil před 4 lety. V ordinaci 3 ženský. Doktorka, jedna sestra podávala nástroje, druhá mi držela hlavu, abych se necukal. Já jsem se nechtěl cukat, ale té doktorce to moc nešlo. Lomcovala se mnou ( 120 kg ) i s celým křeslem. Osmička celkem šla, ale čtyřka se držela. Lokální umrtvení bylo dobrý. Za 1,5 hodiny mě pustily z ordinace. Nebolelo to, ale ještě jsem se chvíli klepal ( nevím, jestli z trhání může být tělo v šoku. Neumím to vysvětlit ), tak jsem seděl na chodbě.
Po 2 letech jsem si chtěl nechat spravit zuby. Na tu 8 jsem se vykašlal, ale 4 je docela vepředu, tak mě napadlo vrazit do toho pár peněz a dát si zubní implantát. A tenkrát mi ukázali rentgen, že ta 4 šla ven i s kusem kosti a implantát není do čeho uchytit.

Takže moje zkušenosti: Trhání u aspoň trochu slušného doktora nebolí, nebo jen nepatrně. Nicméně třeba ztráta krve může člověka přivést do stavu, že si potom na chvíli musí odpočinout.

Já potom jel asi 30 km domů a v pohodě. Je to silně individuální, hodně záleží na tom, jak mají zuby narostlý kořeny. Zubařka měla k dispozici rentgenový snímek, takže umrtvila, chvíli počkala, vzala kleště a lup, zuby byly venku. Ty dva zbývající by na tom měly být stejně. Vytrhnutí mi nabízela přímo moje zubařka, asi kvůli tomu, že to vypadá na snadnou práci, ale přesto jsem se objednal na zubní kliniku, kde je i stomatochirugie, kdyby to bylo komplikovanější a museli by to sekat a pak případě sešívat.
Pokud mi bude slabo, tak si samozřejmě sednu a počkám, mají tam naštěstí vcelku pohodlný křesílka :-)

A nebo toto na Karláku v Praze.První osma Ok.
Na druhou jsem přišel za měsíc.Přišla mladá(budoucí) sestřička a podívala se na to zrcátkem a řekla "jejda to jsem v životě neviděla". Pak přišla doktorka a řekla. Sestři píchněte pacientovi injekci já jsem zachvíli zpět. "Tak ju"(Moravanda). Nabrala injekci já otevřel hubu a najednou bod ho. Když dílo dokonala, tak jsem jenom tlamu zavřel a povídám. Sestři Vy jste mi to píchla na druhou stranu, tam kde ten zub již není! "Jé já se strašně omlouvám. Tak já to napravím. Tak zase nabrala a já otevřel tlamu.A zase bod ho ale trefila nějakej nerv a já jenom vyjel z křesla.A už jsem jí řekl a běžte od toho. Později přišla doktorka a již všechno ok. Ale když máte umrtvené obě části huby.To je síla. Asi mi to nevěříte ale tohle jsem si zažil.
Připadal jsem si jak ten pokusnej kralik

Mně osobně se osmičky vyhnuly - nemám (podle toho jsem dle některých zdejších lidí blbej :-)). Ale absolvoval jsem sekání čelisti, protože jsem nechtěl přijít o zbytek zubu, vše pouze lokální umrtvení. Dalo se to, horší byly štychy, které mi rozdíraly přilehlé tkáně a samozřejmě ten hnus co z toho dva dny tekl.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru