Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Studium práva

Dobrý den,
studuji na gymnáziu a později bych chtěla studovat právo na vysoké škole. Na střední máme povinně volitelné předměty, teď mě čeká volba mezi deskriptivní geometrií a latinou. Chtěla bych se zeptat, jak moc důležitá je latina pro právníky? Je potřeba se ji učit již před vysokou školou? Vím, že latina není jednoduchý jazyk a učila bych se ji celé 3 roky.
Předem děkuji za odpověď :)

Předmět Autor Datum
Baví tě geometrie? Ne? No tak šup do latiny. Alespoň pak budeš mít méně práce na právech... nový
icepower32 27.10.2015 20:04
icepower32
Geometrii na právech nevyužiješ vůbec, latinu jenom minimálně. Na právech se obvykle učí jako nepovi… nový
Wikan 27.10.2015 20:26
Wikan
Taky bych se na to podíval z praktického hlediska - i kdybys pak nešla studovat nic, do života/ živo… poslední
Bounty 27.10.2015 23:08
Bounty

Taky bych se na to podíval z praktického hlediska - i kdybys pak nešla studovat nic, do života/ životních situací budeš obohacena buďto 3D->2D rýsováním, nebo latinou (což je dle mého daleko pragmatičtější volba).

Na gymplu jsem latinu taky neměl, na farmačce jsme ji potom měli 1 a půl semestru, ale je to zase důležitá věc v rámci oboru.

Jen perlička na okraj - můj bývalý spolužák ze střední miloval matiku a vše okolo a naopak neměl rád jazyky, biologii atd. Začal studovat informatiku v Brně, po 2 letech se mu zalíbil i můj obor, tak si ho přibral no a za 2 roky bude Mgr. et Mgr., za další rok snad PharmDr. Mgr. :) Takže transformoval na přírodní vědy, potažmo i jazyky (FCE, CAE) a matiku už zapomněl úplně. Já jen aby sis nedělala iluze do daleké budoucnosti :)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru