Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Učitel dotaz

U mamy je hlavni for v tom, ze tam moc univerzalni pripravy nejsou - na tehle urovni (SS prakticka) plati, ze co kus, to original, takze defakto musi kazdemu decku pripravit jeho vlastni praci, protoze kazde je tam na jine urovni a co umi jeden, to neumi druhy a pro tretiho je to zase moc jednoduche.

Jinak ja nerikam, ze mama ma spatny plat - na to, ze je ucitelka, tak ho spatny nema, ale na druhou stranu ma za sebou taky 20 let praxe plus ma o neco vyssi uvazek (coz si nabrala dobrovolne, protoze vic hodin = vic penez, zeano).

40 tisic plat - asi stejne jako vsude, nekteri ucitele by si ho zaslouzili, nekteri ne. Ale vzhledem k tomu, ze jsou to statni zamestnanci, tak se to moc ovlivnit neda, maximalne tak premiema (ktere pokud jsou, tak jsou 1-2x do roka). A tady se to pak uz lisi: jsou skoly, kde reditele rozdeluji premie vsem rovnym dilem, jsou skoly, kde reditele rozdeluji premie podle toho, kdo je jejich oblibenec, a jsou skoly, kde reditele rozdeluji premie podle toho, jak kdo maka. (ale ono se to asi tak da rict i o jinych firmach nez jen o skolach) Ten treti system je nejferovejsi, ale je otazkou, jake % reditelu to tak dela. Mama ma zkusenosti jen ze dvou skol, takze tezko rict, jak to "obvykle" funguje.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny