Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem jak sbalit kamarádku

Po přečtení a za neustálého usmívání jak je až komické jak brání JCVD nemorální zásady, ti to zhrnu.
Tazatel se zeptal na to jak přebrat holku která se mu líbí.
JCVD bere holku jako věc (ale asi si to neuvědomuje) Jinak řečeno je názoru že "To je moje kolo,a ty na něj nemáš právo"
Neuvědomuje si logicky co to znamená svéprávně myslet a být svéprávná jednotka. Sám se rozhodovat. Postrádá smysl toho že holka se rozhodne s někým být a už ho neopustit. A místo toho se z něj stává osoba která má tendenci trpět pocitem méněcennosti že si slečna vybere někoho jiného. (přitom on sám by se měl stát osobou o kterou ta druhá stojí a samostatně vybrala a je dost chytrá na to aby odpálkovala narušitele vztahu)
Je to asi zakomplexovaná osobnost které někdo přebral partnera nebo mu "odcizil" někoho blízkého.
Cení si více partnera a jeho vlastnictví než své vlastní osoby a "ceny" svého bytí a potřebnosti.
Dle mého je to dosti žárlivý jedinec který podceňuje svoji "hodnotu" a bojí se dobrovolného "odcizení" partnera. Tudiž chce zabránit jednateli o náklonost dřív než bude žena mít možnost toto jednání posoudit.

Araneus argumentuje tím, že je lepší ženu nechat být, ať si jde vlastní cestou protože pokud s klukem nezůstane kvůli jeho schopnostem či jeho osobě, tak si prostě nebyli souzeni. Nebere názor že holka je věc. Je to bytost která se umí sama za sebe rozhodovat. Vztah se má vytvořit sám (né manželství- to je další úroveň vztahu) Kdy dvě bytosti si natolik rozumí že chcou spolu být a mít spolu pouto. Pokud to pouto zmizí a ona si vybere jiného tak hold smůla.
Souhlasím s araneusem.

Pokud si holku nedokážeš udržet svojí osobou ale místo toho se snažíš zastrašit toho druhého tak jsi ubožák který by se výjimal na podstavci jeskyně.

Když žena odejde tak to nedávám za vinu tomu klukovi. Ale buď sobě nebo ji.
Můžu k němu cítit negativní pocity ale né ho za to mlátit. To by taky mohl přijít otec té holky a mlátit mě že jsem ji "odcizil" když jsem si jí vzal a odstěhoval jí z jeho domu. Přitom to je její rozhodnutí. Když chceš ať holka odejde od rodičů a jde bydlet s tebou tak taky nejdeš a nemlátíš jejího otce protože on je problém, ale apeluješ na její hlavu.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny