Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Doručení balíku z UK - Ebay

Dobrý den, nevím do jaké kategorie to zařadit, tak pokud jsem to dal do špatné tak se omlouvám. No věc se má takto. Před týdnem jsem objednal na Ebay produkt z UK. Balík neměl sledovací číslo, jediné co vím je, že to šlo s přepravcem Royal Mail. Poštovné stálo zhruba GBP 2.80. Dnes 30.11.2015 jsem po obědě našel na mé schránce položený balík. Nikdo nevolal, nezvonil, prostě ten kdo mi to dovezl mi to jen položil na schránku protože se to do ní nevešlo. Kdokoliv to mohl ukrást. Proto se chci zeptat, jestli někdo nemá s tím zkušenosti, proč mi to jen tak položily na schránku bez toho, aniž by zazvonily nebo tak. Jelikož očekávám další zásilky ale tentokrát ne z UK ale z Číny tak mám strach, jestli mi to ti kreténi nenechaj zase jen tak na schránce..Popřípadě jak zjistit kdo mi balík doručil. Děkuji za případnou odpověď.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Pokud vím, tak z UK to není Česká pošta. Už jsem se kvůli tomu i (zbytečně) rozčiloval na zákaznické…
jirka44 30.11.2015 15:17
jirka44
Ked je to cez Royal mail tak to dorucila na 99% CP.
fleg 30.11.2015 16:47
fleg
Ne, nemusí to být ČP. Objednával jsem si žárovky do promítačky z UK a přivezla to GLS a taky to bylo…
Dale Cooper 30.11.2015 19:48
Dale Cooper
Zdravím, zásilky z DE posílané přes DHL u nás přebírá smluvní partner PPL. Taky jsem našel balík z e… nový
Ajda 09.03.2016 16:43
Ajda
Vidím, že ty zkušenosti s doručováním balíků jsou tak nějak podobné. Sama mám několik historek, ale… nový
satirano 25.09.2016 16:48
satirano
Ono balíky z číny se neřeší, nemají žádné pojištění ani udanou hodnotu,takže když ti to pošťák da př… poslední
mani 25.09.2016 16:53
mani

Pokud vím, tak z UK to není Česká pošta. Už jsem se kvůli tomu i (zbytečně) rozčiloval na zákaznické lince. Vozí to nějaká ta třípísmenová firma (GLS nebo něco podobného). Já bych taky daleko raději Českou poštu. Z Číny bez obav, zatím mi došlo všechno, což o EU prohlásit nemohu.

Ne, nemusí to být ČP.
Objednával jsem si žárovky do promítačky z UK a přivezla to GLS a taky to bylo posílané přes RoyalMail... Občas lidi na poštu přijdou s číslem, že je zásilka v ČR a kde jako je. V systému pošty se to nenajde, vždy jde o balíček z UK. Záleží, s kým má tady RoyalMail smlouvu; ČP už dva roky nemá na zásilky monopol.
Stejně tak, když se pošle balík do UK a do Nizozemí, tak to tam nedoručuje jejich pošta (v UK RoyalMail), ale TnT Post...
Zásilky z DE, poslané i přes DHL tady doručuje pošta.
Jako na poštu může jít a stěžovat si, aspoň si na něj do budoucna dají bacha. Ale je dost možné, že to fakt pošta nenesla.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru