Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Mesačné kontaktné šošovky

Ahoj,

Onedlho pôjdem ku očnému a uvažujem že by som sa dal na kontaktné šošovky. Samozrejme okuliare by som si ponechal taktiež no nie všade sú ideálne.
No celkovo v tom mám pár nejasností. Celkovo čo pozerám je v balíku mesačných šošoviek 6 kusov, znamená to že ich za mesiac miniem všetkých 6 alebo je každý kus na mesiac ?
Tiež predpokladám že pre každé oko sa kupuje každé balenie osobitne keďže mám každý oko inú dioptriu.
Treba ich dávať dole na noc ?

Viem že mi to pravdepodobne zodpovie všetko už očný lekár no chcel by som mať predom prehlad.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
6 kusu je na 6 mesicu. Kazdy kus tedy na mesic. Na noc je potreba je sundavat a nalozit do roztoku n…
helemese 04.12.2015 00:55
helemese
Tak dúfam že nájdem v okolí dobrého súkromného doktora keďže sa mi nechce čakať 1-2 mesiace. A keď u…
Miky2651 04.12.2015 02:03
Miky2651
Informaci vlastne tolik neni, jak by se mohlo zdat. Zaklad je naucit se to vytahovat a nandavat. To…
helemese 04.12.2015 09:48
helemese
velmi zábavný je taky nakrájet papriku, nejlíp feferonku, a pak si chtít vyndat čočky :-D nový
maerlyn 04.12.2015 18:37
maerlyn
6 kusů = 6 měsíců, ale pokud ti nějaká praskne, bereš další a půl roku ti nevydrží... pokud je nechc…
maerlyn 04.12.2015 18:34
maerlyn
predpokladám že nie v nie u každého doktora dostanem vzorku zdarma na vyskúšanie :D celkovo čo som p… poslední
miky265 07.12.2015 23:08
miky265

Informaci vlastne tolik neni, jak by se mohlo zdat.

Zaklad je naucit se to vytahovat a nandavat. To ti par pokusu zabere, nez to pujde trochu s gracii :) K tomu patri i rozpoznat, jakou stranou cocka patri, jak s ni manipulovat, jak ji promnout roztokem. Pripadne jak ji trosku osusit, aby se lepe davala do oka. Ale to by ti mel ukazat. Samozrejme dbat na hygienu, umyvat si pred kazdou operaci ruce. Oci jsou citlive. Na samotne cocky pouzivat jen roztok k tomu urceny, zadnou jinou chemii ani vodu. S cockama by se nemelo chodit zbytecne do bazenu, do vany, do sprchy...pokud s tim chces plavat, informuj radsi doktora.

V cockach se spat nema, kdyz v nich ale usnes, o oci neprijdes :) Dneska jsou uz cocky dosti prodysne. Zneuzivat toho a vytahovat je jednou za 3 dny ale taky nebude to prave. O infekce a zanety oci jiste taky nestojis.

Pak je jen otazka, jak na to budes reagovat. Muzes mit ze zacatku vysusene oci, muzou te palit, muzou se ti mlzit. Ale obecne uz nejsou tolik problemu, co bejvavalo, vetsina si zvykne velmi rychle. Jen treba prvni den je pocit, jako bys mel smitko v oku apod. Ale rychle to prejde, pak o tom uz nevis.

Na druhou stranu, kdyz jsem cocky nosil opravdu 2 mesice v kuse, uz me to pak trosku vadilo a semtam jsem si musel kapnout kapky (urcene na kontaktni cocky). Bryle nosim radeji :) Ale jak rikas...ne na vsechno jsou vhodny. Povazuji za zaklad mit doma oboje a s obojim umet...

PS. V mistnosti s velkou vlhkosti, treba v koupelne po sprse, maji cocky tendence se prilepit k oku. jejich vytahovani je pak velmi zabavne :) Doporucuju vyvetrat a minutku pockat :) Jen takova mala rada do zivota :)

6 kusů = 6 měsíců, ale pokud ti nějaká praskne, bereš další a půl roku ti nevydrží... pokud je nechceš nosit denně, tak je zbytečný kupovat měsíční.. jak čočku otevřeš začíná stárnout a tvrdnout, takže za cca měsíc je musíš vyhodit, protože škrábou v oku...
pokud chceš používat čočky na občasné nošení, zvaž jednodenní - ráno nandáš a večer vyhodíš...

co se týká vyndávání na noc - valná většina čoček se na noc vyndává, měl jsem jedny měsíční od Bausch&Lomb a mohlo se v nich být 30 dní nonstop, já to vydržel 3 dny, protože jsem zapomněl doma roztok a neměl jsem ho kde koupit, a nebylo to nic moc, potřeboval jsem kapky na zvlhčení očí s čočkami (Refresh)...

co se týče doktora nebo optika - já chodím do ordinace, kde mi vždycky dají několik párů na vyzkoušení (při mých dioptriích (-10 a -9) většinou celé malé balení, žena má smůlu dostane tak dvě do každého oka) a pak jim řeknu, které mi líp sedí a ty si tam koupím...

predpokladám že nie v nie u každého doktora dostanem vzorku zdarma na vyskúšanie :D
celkovo čo som pozeral by ma vyšli najlacnejšie asi mesačné na leto a zimu ( v práci a doma pokiaľ by som nikam nechodil by som ostal pri okuliaroch )

Teraz už hladám len v celku slušného doktora ktorý si za vyšetrenie nepýta 100€ :D

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru