Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Křižovatka nevím si rady

Můžeš mi prosím tě vysvětlit, nebo lépe nakreslit, kde nějaké auto vyjede a bude mít to druhé po pravé straně ? Obě auta jsou na vedlejší silnici a obě auta mají značku "dej přednost v jízdě". Tedy auto zespoda musí dát přednost hornímu autu, jelikož chce odbočit vlevo, tudíž platí pravidlo, že řidič odbočující vlevo musí dát přednost v jízdě protijedoucímu.

prednost v odboceni v levo plati predevsim pro krizovatky bez znacek a oznaceni hlavni silnice, tim nerikam ze to pravidlo nejde uplatnit i zde.
Tohle je také nesmyl, to pravidlo tady prostě platí, žádné jiné pravidlo tady neexistuje. Už to psal Gloton, tak se nebudu opakovat a odcituji to:

A k tomu pravidlu, kdy řidič odbočující vlevo, dává přednost protijedoucím: to pravidlo je platné obecně všude. V křižovatkách bez označení přednosti i s označením hlavní a vedlejší silnice. Platí ve všech křižovatkách pro všechna vozidla, která "jsou si rovna", tedy jsou li obě na silnici bez označení, nebo s označením dej přednost v jízdě, nebo obě na hlavní, nebo mají obě zelenou na semaforu....atd.
K ostatnímu se vyjadřovat nebudu, protože se tu nemíním s tebou dohadovat.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny