Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem EKZEM

Dobrý den.
Potřebuju prosím poradit. Máma má už roky ekzem, rozlezlo se jí to z prstů na celý hřbet rukou. Má to částečně ze stresu a z nervů. Měla byl jít na kožní, ačkoliv si kupuje nějaké namíchnané masti, ale moc to nezabírá. Každopádně co pomáhá vám? Potřebuju nějaké rady, chci jí něco koupit, co vážně zabere. Taky vypadávání vlasů, jaké šampony zabraly vám?
Děkuju za každou radu, odpověď.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Jezdit k moři, v opačném případě nechat moře dojet domů (přípravky z Mrtvého moře atd.). Chytrá houb…
Bounty 13.12.2015 19:33
Bounty
Co je to ta "Chytrá houba"? nový
palo2 14.12.2015 21:40
palo2
Nech si vybavi kupele nejake s obsahom siry apod, kupelnych miest je plna prdel v SR/CR. Alebo aj is… nový
MM.. 14.12.2015 17:49
MM..
... prip. aj ze ci nieco v strave nechyba, treba jest vsetko zeleninu, aj maso nech ma stopove prvky… nový
MM.. 14.12.2015 18:03
MM..
Zdravím, já trpím ekzémem už odmalička, mám období kdy to je v pohodě ale teď se mi to po nějaké dob… nový
Lidule 14.12.2015 17:52
Lidule
Jaký máš ekzém? Já mám atopický, také od narození. Dnes pouze na rukách od prstů po zápěstí. nový
Niko Bellic 14.12.2015 18:34
Niko Bellic
no nejspíš taky atopický, já to nikdy nějak neřešila ... tehdy dětská doktorka mi předepisovala mast… nový
Lidule 14.12.2015 18:41
Lidule
Já to také moc neřeším. Nevadí mi to, neomezuje mě to, akorát je blbé, že je to zrovna na rukách.. :… nový
Niko Bellic 14.12.2015 18:56
Niko Bellic
No jo co naděláš ... dokud to nepůjde nějak do extrému nechávám to být, naštěstí ani manžel to nějak… nový
Lidule 14.12.2015 19:01
Lidule
Ja na koznim kdysi s ekzemem byla taky, nejaky patladla mi sice tenkrat predepsali, ale vysledek vic… poslední
merlouska 15.12.2015 04:32
merlouska
Ekzémů je víc druhů. Na ten můj (atopický) platí pár základních pravidel. 1) neškrabat si to. I když… nový
Niko Bellic 14.12.2015 18:42
Niko Bellic
Co se týče vypadávání vlasů, tak doporučuji Revalid. Chce to ho ale užívat aspoň měsíc nebo dva 2 tb… nový
Araneus84 14.12.2015 22:05
Araneus84

Nech si vybavi kupele nejake s obsahom siry apod, kupelnych miest je plna prdel v SR/CR. Alebo aj ist sa kupat v mori skusit. Ja osobne som maval kedysi rozne problemy, a tie gebuziny od doktora nezabrali nikdy, zabral raz kupel, a davat pozor na chemikalie a nevrtat sa v zemi (zahradka) apod
A aj si rozmyslet ci to neni reakcia na oblecenie (jaky ma material? Skusit cistu bavlnu) alebo na praci prasok, oboje moze byt dost agresivne (hlavne ak je to z ciny apod :)

P.S. a sampon obycajny nech skusi (janeviem dixi apod), cim viac chemickych gebuzin tym vacsia sracka, marketingovym kecom neverit. (ja som mal lupiny vtedy ked som pouzival sampon proti lupom, ked pouzivam obyc, tak lupiny nemam :D)
A davat aj pozor ze co je, nech do seba necpe nejake jedy (kadejake prasky ktore zarucene pomahaju na neviemco, a ine podobne gebuziny, alebo Ecka v konzervach).

Zdravím, já trpím ekzémem už odmalička, mám období kdy to je v pohodě ale teď se mi to po nějaké době opět rozlezlo - na prstech, rukou a částečně i na stehnech ... dneska jsem byla na kožním a doktor mi předepsal beloderm krém tak jsem zvědavá na něj ale byl na recept takže těžko si ho koupí ... jen ať si zajde na kožní není na tom nic hrozného ...

no nejspíš taky atopický, já to nikdy nějak neřešila ... tehdy dětská doktorka mi předepisovala mastičku která mi pomáhala s tím že to mám promazávat indulonou, pak když byl relativně klid a já přestoupila k obvoďákovi tak u něj jsem to neřešila vůbec až když se mi udělala bradavice na koleni a já byla poslána na kožní tak mě napadlo se na to zeptat když se mi to opět rozlezlo ... upřímně jsem na to tak zvyklá že si život bez ekzému nedovedu představit :-D

Ja na koznim kdysi s ekzemem byla taky, nejaky patladla mi sice tenkrat predepsali, ale vysledek vicemene zadnej, na chvili to pomohlo, ale pak se to zas vratilo, takze to uz neresim, ruce mazu indulonou... ono se to postupem casu "samo od sebe" (asi, indulona takovy lecivy ucinky nejspis nema :-D) zlepsilo do te miry, ze to nemam prakticky po cele dlani, ale jen tu a tam mensi lozisko na prstech a stridave to prichazi a odchazi. Letos jsem stravila 5 mesicu na severu Nemecka ("u more" - nelouhovala jsem se primo v mori, nebylo nic moc a bylo studene, ale on asi bohate stacil i ten vzduch) a takovym prijemnym vedlejsim efektem bylo, ze ke konci pobytu uz jsem si skoro ani nemazala ty ruce indulonou, protoze to prakticky nebylo potreba. No a po navratu do CR je to zas zpatky. Asi budu muset zvazit trvalou emigraci nekam k mori :-)

Ekzémů je víc druhů. Na ten můj (atopický) platí pár základních pravidel. 1) neškrabat si to. I když to svědí někdy jak ta svině, vydržet. 2) dodržovat hygienu. Do suché kůže se snadno dostanou nečistoty, tak si to místo pravidlně mýt. 3) Mastit, ale je hodně druhů různých krémů a některé paradoxně kůži ještě více vysuší. Mě se osvědčil tento. Pomáhá samozřejmě to moře a sluníčko. V létě mi to třeba zmizí téměř uplně. Jinak je to autoimunitní porucha a stejně s tím nejde moc dělat, jen řešit následky.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru