Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Rodinne nasilie

Co robit ked sa dozviete o pripade mlatelia zeny v rodine a zena si nezela to riesit? Deti su male, 3m a 1.5 roka. co robit ako rodinny priatel? ako to riesit konkretne?

Předmět Autor Datum
Tohle je vzdycky slozita situace a zadne obecne reseni neexistuje. Sablona zadna neni. Osobne jsem t…
helemese 28.12.2015 06:06
helemese
třeba linka DONA,tam poradí zdarma a i anonymně. a řada dalších. Hlavně ať si to nenechá líbit,pokud…
Karel04 28.12.2015 13:28
Karel04
doplňuji-tohle si ale musí zařídit ona sama,až bude chtít.Ne že tam bude za ní volat někdo jiný.Zapo… poslední
Karel04 28.12.2015 17:14
Karel04
Tohle je hodně tenký led. Když budeš moc tlačit na pilu, tak budeš i u té ženy za toho, co strká nos…
Dale Cooper 28.12.2015 16:35
Dale Cooper

Tohle je vzdycky slozita situace a zadne obecne reseni neexistuje. Sablona zadna neni. Osobne jsem to zazil u kamaradky a i ta ho branila snad 2 roky, nez ji opravdu doslo, co to je za blba. A to nemeli deti...jako jsou v tom deti, vzdycky je to o to tezsi a horsi.

Urcite nema smysl zadne velke konfrontace, ani volani policie ci socialnich pracovniku. V prve rade je potreba, aby si ona zena uvedomila, ze to takhle nejde a ze ten problem je. Takze osobne bych si promluvil v soukromi s ni a zkusil ji popostrcit a hlavne ji dat podporu. Casto je to o tom, ze se zena boji, jak se postara o deti, o finance a tak si to necha libit s tim, ze je aspon postarano o deti. Je to sice divny, hloupe, ale zeny jsou ochotny trpet pro "dobro" deti...ale veskere reseni musi prijit od ni. To ona musi chtit to resit. Bez toho, aniz by ona chtela, s tim nic neudelas. Takze zacit proste tam...

Vim, ze dneska v nekterych mestech existuji i poradci primo na tyto situace a urcite maji dost zkusenosti, aby ti poradili lepe, nez my tu.

Tohle je hodně tenký led. Když budeš moc tlačit na pilu, tak budeš i u té ženy za toho, co strká nos kam nemá. Asi nemá smysl k nim posílat policii a sociálku, poněvadž žena je ještě v té fázi, že se za chlapa postaví a nebude to k ničemu.
Jediné co může přinést ovoce je to, hučet do ní horem dolem, aby si ona sama uvědomila, že je problém.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru