Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zase mě bolí zub a dásně..

Dobrý den,
chtěla bych poradit...
Před týdne jsem šla se slzami v očích k zubařovi kvůli bolesti zubu a trochu i dásní. Prý jsem měla zánět. Dostala jsem anestezii a něco s tím udělal. Vyčistil atd. Dal tam prý nějakou vložku a mám se stavit za 14 dní na zádělání či co. Bolest druhý den celkem povolila. Občas v tom při námaze cuklo. Nejspíš nerv.
Dnes mě to chytlo znova. Cuká v tom i když nedělám. Né tolik.. Ale když jdu třeba do schodů. tak v tom cuká jako něco.
Co na to pomáhá? Přemýšlím o hřebíčku a pak si vezmu paralen..
Jestli to nepřestane mám jít v pondělí znovu k zubaři? Budu opět platit 150 kč za vložku kdyby něco? Myslíte, že je to zase zánět?
Děkuji moc

Předmět Autor Datum
Pokud jsi tam měla zánět, tak to bude největší pravděpodobností zase zánět. Co nejdřív naklusat k zu… nový
manas 15.01.2016 20:32
manas
Zkusil bych jediný prospěšný produkt Apple Computer, a to iBalgin 400. Pomůže. Ale k zubaři bych nak… nový
Dale Cooper 15.01.2016 21:37
Dale Cooper
Doporučím cca 2-4 hřebíčky(na vaření) do pusy a cucat. Nic mě nepomohlo od této bolesti lépe. Rostou… nový
dasr 15.01.2016 22:04
dasr
Já už nebyl asi 8 let u zubaře Tak tím bych se moc nechlubil. Já nemám taky žádný kaz, zuby naštěst… nový
RITCHI 16.01.2016 00:20
RITCHI
Máme už v rodině takové kvalitní zuby(díky bohu), moje máma má 55let k zubaři chodí, ale nemá taky j… poslední
dasr 16.01.2016 01:23
dasr

Zkusil bych jediný prospěšný produkt Apple Computer, a to iBalgin 400. Pomůže. Ale k zubaři bych naklusal.
Mě potkalo něco podobného, propadla se mi plomba (před Vánoci) kamsi do zubu a v tomto vznikla díra. Začalo to fest bolet, šel jsem k zubařce bez objednání. Ona kousek odvrtala, cosi modrého do toho zubu vložila a zapatlala čímsi bílým. No a za týden a něco jdu na dodělání... Občas (zejména večer) to začne bolet, tak vezmu iBalgin a je zase dobře.

Doporučím cca 2-4 hřebíčky(na vaření) do pusy a cucat. Nic mě nepomohlo od této bolesti lépe. Rostou mi problémově "zuby moudrosti" a urodil se mi tam i už dvakrát zánět. Vždy jsem si vystačil jen s hřebíčky pár jich dát za škraň a cucat půl dne. Už po hodině bolest odezněla, po dalších hodinách zmizel zánět. Ze začátku se ti bude ta chuť zdát odporná, možná až na zvracení, ale zvykneš si tak, že ti pak budou dokonce i chutnat a dáš si je i když tě nic netrápí. Já už nebyl asi 8 let u zubaře a nemám jediný kaz, jen ty poslední zuby občas začnou růst tak to pozlobí. :-)

Já už nebyl asi 8 let u zubaře

Tak tím bych se moc nechlubil. Já nemám taky žádný kaz, zuby naštěstí absolutně zdravé, a problémy žádné, takže mi je závidí i můj zubař. A to nejsem žádný junior. Ale nechodit na preventivní prohlídky a nemít svého zubaře je dneska na pováženou. Tvůj bývalý zubař tě naprosto nemilosrdně vyškrtne z evidence pokud tam nechodíš (za těch osm let absence to už určitě udělal), a sehnat dneska zubaře který bere nové pacienty je docela umění. Ne, že bych ti přál něco ošklivého. Ale nechtěl bych být v tvé kůži, jestli jednou budeš mít nějaký vážný problém se zuby, a teprve začneš řešit, kdo tě přijme...:-/

Máme už v rodině takové kvalitní zuby(díky bohu), moje máma má 55let k zubaři chodí, ale nemá taky jediný kaz, sestra 28let taky bez kazu obě mají jen operované zuby moudrosti. Musel je zubař vysekat ven, že už se tam nevejdou. Ale já mám čelist větší a vejdou se mi tam(horní už mám venku). A pokud by se něco přihodilo tak není problém se zaregistrovat u místního zubaře. Podle zkušeností je s ním vždy spokojenost. Asi je to jak kde no, tady v okolí co vím tak jsou asi jen 4 zubaři, jen jeden je takový slušnější a ten přibírá pořád.

Jen jsem radil vyzkoušet ten hřebíček, osobně jej považuji za zázrak a čuměl jsem jak pomohl. Za ten stres u zubaře, který by se mi rejpal v zánětu a za 14 dní bych tam musel zas mi to opravdu nestojí. Vyzkoušet se to přece takhle na večer může, pochybuji že v tuto dobu poletí k zubaři. Pokud nezabere tak rychle k zubaři to je jasné.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru