Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Ebay - DPH - clo

Tak to dle mého a zažité reality ale není.

Dostal jsi alespoň jeden balík z ciziny, jehož cena byla pod 22E a vlivem výše poštovného se to přehouplo přes a bylo ti kvůli tomu vyměřeno DPH ?
Já takovýchto balíků dostal už 6 (hodnota pod 22E, při započtení poštovného ale přes 22E) a ani jednou mi DPH vyměřeno nebylo. Takže buď v 6 případech ze 6 byl pracovník pošty laxní//benevolentní nebo je to tak, jak píšu já. Jiné vysvětlení není.

Kromě toho info od celníka pracujícího na poště 120, který DENNĚ vybaví doplácení DPH/cla u desítek zásilek má dle mého dostatečnou váhu...

Úhrnná hodnota zboží je (i dle selského rozumu) součet cen položek obsažených v balíku. To, že si například zaplatíte za doručení zboží express leteckou poštou do dvou dnů za 50$ přece nijak nezvedá vlastní hodnotu zboží v balíku. To zboží má pořád stejnou hodnotu i kdyby k vám putovalo 14 dnů.
Hodnota zboží + poštovné se nazývá hodnotou zásilky.

To, že případné DPH při překročené úhrnné hodnoty zboží se vyměřuje z hodnoty zásilky je samozřejmě věc druhá. Ale s vyhodnocováním toho, zda DPH vyměřit nebo ne, nemá hodnota zásilky nic společného.

PS: Detailně rozpracované včetně odkazů do prováděcích předpisů je to tady:
http://www.rcmania.cz/viewtopic.php?f=112&t=45057

Stručně řečeno:
Pro porovnání s limitem DPH tj. 22 EUR se používá jen celní hodnota zboží bez poštovného, ale jakmile je limit překročen pak se počítá DPH z celní hodnoty zboží a poštovného dohromady a včetně případného CLA pokud je stanoveno.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny