Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemZamknuto Pôžička od Raiffeisen banky

Dobrý deň, mám takú otázočku, kamarát, ktorý ešte býva s rodičmi, má 22 rokov si chce zobrat pôžičku 1500€ z rodinnych dôvodov, jeho rodičia niesú finančne až tak dobre na tom a chce im trochu pomôcť, neviem presne s čím, viem len toto. CHcem sa ale opýtat, či má niekto skúsenosti s pôžičkou v tejto banke. Ja tam idem s kamarátom tento týžden a rád by som vedel či mu pôžičku schvália, či nebudú stým problémi. V podmienkach pre získanie pôžičky uvádzajú, že stačí mať len pravidelný príjem a občiansky preukaz, hovorím o takzvanej superrýchlej pôžičke. Kamarát pracuje v Nestle už vyše pol roka, na pracovnú zmluvu, má pravidelný mesačný príjem tých 500-550€ v čistom. Rád by som len vedel, že či mu pôžičku schvália bez problémov.

Předmět Autor Datum
Dneska ti půjčí každá banka, pokud splníš pár základních podmínek. Jedna z nich je požadovaný minimá…
iconek 15.02.2016 06:11
iconek
Ano,přesně tyto případy jsou v ČR popisovány jako odstrašující případy pádů do dluhových pastí.
pedrosso 15.02.2016 08:39
pedrosso
pri 1500eurovej pôžičke bude mesačná splátka cca 90-100eur mesačne,čo je menej ako 1/3 mesačného pri…
audax 15.02.2016 07:02
audax
V Česku je 13500.- silně pod hranicí průměru. Pokud půjčku dostane, v podstatě tím ale moc nepomůže…
pedrosso 15.02.2016 08:36
pedrosso
to si treba naozaj velmi dobre rozmyslieť,s tým sa dá súhlasiť,či má vôbec význam takúto pôžičku bra…
audax 15.02.2016 09:37
audax
Na financni dotazy prosim vyuzijte ekonomickou poradnu: ekonomicka.poradna.net Diky :-) poslední
merlouska 15.02.2016 17:15
merlouska

Dneska ti půjčí každá banka, pokud splníš pár základních podmínek.
Jedna z nich je požadovaný minimální příjem a schopnost splácet.Nevím kolik je na Slovensku životní minimum, ale to by mu mělo zbýt po odečtení splátky a životních nákladů.

Pokud splní kamarád podmínky a půjčku dostane je důležité aby rychle splácel, protože to bude asi podmínka u syperrychlé půjčky.Jinak bude superrychle u jeho rodičů zvonit exekutor, protože u nich má trvalé bydliště (a věř mi, že velmi rychle).

PS: 500 - 550 Euro za měsíc v práci?To je teda mizerie (bez urážky)

pri 1500eurovej pôžičke bude mesačná splátka cca 90-100eur mesačne,čo je menej ako 1/3 mesačného prijmu,pokial nieje dlžníkom na sociálnom a zdravotnom poistení/alebo nieje zapísaný v inom zozname dlžníkov/ a nemá iné pôžičky-provident a spol,tak by mu mohli dotyčnú pôžičku schváliť bez problémov,pokial má nejaké iné pôžičky napr. u spomenutého providentu a podobných inštitúcií,tie už od minulého roku musia takéto pôžičky uvádzať do medzibankového úverového registra/nepliesť si to s medzibankovým registrom dlžníkov/,tam pokial by všetky splátky prekročili cca 1/3 mesačného prijmu by mohol nastať problém s poskytnutím ďalšej pôžičky.....takže sa ho opýtaj,či náhodou nemá aj takýmto spôsobom požičané peniaze,to by výrazne znížilo šancu na získanie ďalšej pôžičky....

V Česku je 13500.- silně pod hranicí průměru. Pokud půjčku dostane, v podstatě tím ale moc nepomůže a řekl bych že pak vrátí minimálně 60000.- Bude se muset hodně uskromnit dokud to nezaplatí. Má to cenu ? Ano,schválí to "velice" rádi.

to si treba naozaj velmi dobre rozmyslieť,s tým sa dá súhlasiť,či má vôbec význam takúto pôžičku brať,tie splátky vzhladom na momentálny príjem budú pri takomto type pôžičky pomerne vysoké,z 500 čistého dať 100 ako splátku každý mesiac,to je spolu so zaplatením úrokov minimálne 2 roky platenia a pri takýchto pôžičkách obvykle neexistuje možnosť odložiť alebo na prechodnú dobu znížiť splátky,za tú dobu sa môže stať všeličo....tam sa naozaj môže velmi rýchlo začať dlhový kolotoč,keď na zaplatenie splátky sa zoberie pôžička od nebankovky etc.....

Zpět do poradny Nahoru