Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Bolest ramenou

Dobrý den. Cvičím od 13 let s vlastní vahou (7 let). Když jsem začal, dělal jsem pouze kliky (špatná technika atd., ale po cca roce jsem dal cca 60 v kuse). Samozřejmě byl jsem mladý a neznal nic jako strečing, rozcvičku atd., dělal jsem prostě jen kliky a to trvalo asi 2 roky.

Začalo mě pobolívat rameno občas, ale hned to přešlo. Pak jsem začal koukat na youtube atd. a začal jsem cvičit celé tělo (dřepy, shyby, kliky, kliky na bradlech), měl jsem kvalitní rozcvičku a i strečing na konci tréninku. Asi po půl roce mě začala bolet ramena obě. Ramena mě bolí dodnes, trvá to asi 3 roky, taky mi křupají a jakoby vypadávají z „ďolíku“ v horní pozici" směrem k nebi, když natáhnu ruce.

Cvičím pondělí až pátek. Sobota a neděle mám volno a zrovna v sobotu a v neděli mě bolí ramena. Prostě zrovna, když jsem v klidu doma, hraju na PC, učím se a nic nedělám, tak mě bolí. Nemůžu udělat ani klik na zemi bez bolesti v ramenou(normálně jich dám kolem 100 v kuse), ale stojky a shyby dělat můžu, to nebolí…

Když jdu do školy, hýbu se, pořád něco dělám, tak ramena nebolí. Je to divné. Byl jsem u „doktora ortopeda“, ten mi předepsal léky na zánět, stálo to 700,–. No dobral jsem je a nepomohlo to. Tak jsem šel k fyzioterapeutovi. Ten mi řekl, že mam zkrácené prsní svaly a ochablé lopatkové svaly. Tak jsem začal posilovat lopatkové svaly a i více protahovat prsní svaly, ale ani po roce to nepomohlo. Tělo jsem měl shrbené. Teď jsem rovný jak prkno, ale křupání a bolest v klidu stále trvá.

Jediné řešení je pořád něco dělat (chodit, cokoli…), ale to bych si v životě neodpočinul. A taky, ramena mě začnou bolet ráno, když vstanu z postele o víkendu, v neděli, hlavně když den před tím nic nedělám.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny