Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Atopický ekzém

Zdravím trochu bych se vám tu chtěl zeptat jestli má někdo také atopický ekzém.Vím že už tu jedno téma bylo jenže tam to bzlo obecně o ekzému a navíc se to tam ani moc nepořešilo.Tady bych to chtěl trochu víc rozvést.Je mi teprve 14 let a ekzémem trpím už od mala.Spoustu mastiček už mi předepsali doktoři ale nic nezabírá.ekzém mám na krku ted i v obličeji a na krku.Hedal jsem na intenetu a našel jsem že u 75 procent dětí se ekzém zcela ztratí do 20 let věku.Tak se tedy ptám.Je tu někdo kdo má atopický ekzém ? Co vám na něj zabírá ? Měli jste někdy v mládí ekzém a opravdu vám do 20 let věku zmizel ?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ja tiez bojujem s ekzemom, od 8 rokov. Odvtedy som bola asi pri kazdom dotorovi v okrese, vsade mi r…
Pekkala 04.03.2016 10:33
Pekkala
Já taky nevím jaký alergen to může být.Třeba ted mi to uplně z krku zmizelo.Ze dne na den.Přísahám.A…
UtraZombotron 13.03.2016 12:39
UtraZombotron
Nervy.. ;-) poslední
Niko Bellic 13.03.2016 12:52
Niko Bellic

Ja tiez bojujem s ekzemom, od 8 rokov. Odvtedy som bola asi pri kazdom dotorovi v okrese, vsade mi robili testy, ale ziaden alergen nebol nejak vyrazny - skor slaba reakcia na viacero z nich. Tiez som vyskusala mnozstvo masticiek, ked to bolo velmi zle samozrejme ma poslali domov s kortikoidnou mastou - ktora sice pomoze, ale dlhodobo sa uzivat nemoze a navyse stensuje kozu.

Od cca 15tich sa mi ekzem zlepsil, mam ho len na rukach /na prstoch/ a obcas na objavi na tvari v podobe alergickej reakcie (co sa mi vaznejsie prihodilo az v Dansku kde momentalne zijem) ale ani doktori tu nevedia prist co za to moze.

Samozrejme v zime je to horsie, aj rozne drazdice to len zhorsuju, preto napriklad umyvam riady len v rukaviciach (hoci v lete som pracovala za barom kde som umyvala riady stale a ruky som mala hebke ako nikdy dovtedy).

Treba brat tabletky na alergiu, to dost pomoze zmiernit priznaky, ked je to velmi zle tak aj kortikoid, to si ale treba sledovata neprehnat. Ja pouzivam aj ichtamolovu mast, ta ale hrozne smrdi tak si vzdy treba rozmysliet kedy ju pouzit :D a obycajnu modru indulonu. Teraz mi celkom dobre robi mast Exomega od A-Dermy, resp. nedrazdi.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru