Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vzdělání dálkově - "nižší" škola, než mám dokončenou

Zdravím, (začnu tím, že jsem nenašel kategorii, kam to zařadit, tak jsem dal volný čas, protože následující chci dělat ve svém volném čase)

mám úspěšně vystudovanou základní školu, průmyslovku (maturita) a nyní studuji VŠ (denní studium).

Upřímně - tu průmyslovku jako bych neměl, nic pro praktický život mi to nepřineslo (zase umím integrovat - člověk nikdy neví, kdy se to může hodit :-) ).

Rád bych získal nějaké zkušenosti i v použitelnějších oborech, než je třeba matematika, nebo literatura.

Nejlepší by bylo nejspíš vysledovat něco v provozu. Nemyslím si ale, že by všichni čekali na nějakého studenta úplně jiného oboru, který se chce koukat, nic neumí (kromě toho integrování) a akorát se bude plést do cesty.

Napadlo mě tedy, zkusit to na nějakém "učňáku" (dálkově). Zajímalo by mě, jestli někdo nezkoušel podobnou věc (studovat dálkově učňák a prezenčně VŠ) a nemá tedy zkušenosti, jak to funguje (Co školné? Dají se naučit odborné předměty i doma? Dá se to stihnout s nějakými praxemi? Dá se to nějak stihnout celkově?).

Nejde mi ani tak o papír, že mám tu školu hotovou, ale spíš o to, něco praktického se naučit. Pokud někoho napadne jiná možnost, jak k nějakým zajímavým zkušenostem přijít, budu za to rád. Díky za rady.

Předmět Autor Datum
Neplacené stáže v oboru, ve kterým chceš dělat? Praxe - brigádně pracovat tam, kde bys chtěl dělat?…
icepower32 03.03.2016 18:57
icepower32
Dík za reakci. Ono nejde o "obor, ve kterém chci dělat". Můj obor VŠ se mi líbí a práci si chci naj…
Mayhem 03.03.2016 19:28
Mayhem
Nepíšeš jakou máš průmku a jakou studuješ VŠ. Pokud po studiích půjdeš pracovat do nějaké firmy, IMH…
Yarda 04.03.2016 19:25
Yarda
Pokud sdělení ti téhle informace pomůže k tomu, že pak budu vědět, jaké cihly mám použít na svůj bar…
Mayhem 04.03.2016 19:41
Mayhem
Průmka ti, pokud nic jiného (ale počítače jsou skoro všude, určitě se ti nějaké dovednosti z průmky…
Yarda 04.03.2016 20:27
Yarda
To zní jako plán. Díky za radu. poslední
Mayhem 04.03.2016 20:30
Mayhem
Jde to, ale blbe. Taky jsem si nejakej ucnak dalkove chtel dat, ale jediny co se v okoli nabizi je j…
bahno 03.03.2016 20:44
bahno

Dík za reakci.

Ono nejde o "obor, ve kterém chci dělat". Můj obor VŠ se mi líbí a práci si chci najít v něm.
Chci se naučit něco, co použiju spíš pro svojí potřebu.

Nad stáží jsem přemýšlel, ale spíš mi to asi nepomůže. Dostanu tu nejhorší práci, u které nemusím o ničem rozhodovat. (Je to logické). Pokud se třeba budu chtít naučit postavit dům (příklad), dostanu práci "nanos cihly". To nemusím dělat někde zadarmo na cizí, já potřebuju vědět, jaké cihly mám použít a čím je slepit u svého domu, kde mohou být navíc jiné podmínky.

Potřebuju v těch oborech všeobecnější rozhled.

Pokud sdělení ti téhle informace pomůže k tomu, že pak budu vědět, jaké cihly mám použít na svůj barák, pak mám průmyslovku počítačovou a VŠ zemědělku, protože mě počítače nebavily.

Nezajímá mě práce, zajímají mě praktické dovednosti použitelné mimo tu práci.

Průmka ti, pokud nic jiného (ale počítače jsou skoro všude, určitě se ti nějaké dovednosti z průmky budou hodit) dala lejstro, abys mohl pokračovat na VŠ. Já jsem šel na FEL z SVVŠ, odtamtud jsem fakt moc znalostí neměl, tehdy jsme si moc nemohli vybírat, jakou specializaci budeme studovat. Na mě připadly telefonní ústředny. A taky jsem měl za to, že moc znalostí nezískám a rozhodl jsem se, že telefonní ústředny nebudou mé hobby a taky nebyly. Během studia jsem se zapojil do studentské vědecké činnosti, kde jsem získal znalosti o číslicových obvodech a těm jsem se po studiu věnoval. Tak co kdyby ses místo nějakého shánění stáže mimo školu zkusil zapojit ve škole?

Jde to, ale blbe. Taky jsem si nejakej ucnak dalkove chtel dat, ale jediny co se v okoli nabizi je jednoletej Elektrikar(obvykle ho studujou absolventi fakulty aplikovanych ved s gymplem, neb to neni elektrovzdelani a bez nej neni 50ka).
Snad jedine se nekde skusit domluvit naprimo s riditelem, mit to jako denni studium s individualnim studijnim planem. Ale tak daleko jsem se nedostal.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru