Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Poškozuje používání sluchátek sluch víc než používání reproduktorů?

Trochu to přeháníš. Náš přimární smysl je zrak. Pokud dostatečně používáš ten, jsi schopný se chovat bezpečně. Já neslyším venku nic a troufám si tvrdit, že se chovám bezpečněji než spousta lidí. Vidím to kolem sebe běžně. Já jdu přes cestu a vždy se pořádně rozhlédnu a to i na cestách, kde nic nejezdí,prostě všude. A ten přede mnou bez sluchátek jde aniž by se podíval...však tu nic nejezdí a slyšel by přeci ne? Divil by ses, jak častým jevem to je. Stejně tak se dívám i na chodnících za sebe, když měním směr...jestli nejede třeba kolo. No, "slyšející" lidi jsem to snad ještě neviděl udělat...a pokud jde o nějaký nepřehledný úsek, třeba výjezd z garáže na ulici apod., vyndávám si je z uší. Mimochodem už x let jsem nezažil žádnou vypjatější situaci jako chodec, žádně skočení pod auto. Jako cyklista bych si ovšem sluchátka nevzal nikdy a tam se fakt divím, že si je lidé dokáží vzít.

Chci tím říct, že opatrnost je o hlavě, ne o uších. Buď se chováme bezpečně, nebo ne. Jak říkám, náš primární smysl je zrak, víc ve své podstatě nepořebujeme k přežití :)

Samozřejmě existuje velká spousta volů, co nepoužívají pořádně ani oči a ještě si dají sluchátka... Stejně tak je spousta volů, kterým by nepomohl ani smysl navíc.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny