Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Poškozuje používání sluchátek sluch víc než používání reproduktorů?

Samozrejme bez usi prijdem o zvuk a bez cichu o pachy :) Primarni je zrak ale kvuli tomu, cemu mozek prirazuje nejvyssi prioritu, diky cemuz nas zrak nejmene sidi a nejvice na nej spolehame. V nem mame nasi jisototu,ostatni smysli uz jen pomahaji. Idealni je mit vsechny, kazdy ma svuj ukol samozrejme a jsou take velmi dulezite. Ovsem myslim nejsem jediny, ktery by radsi prisel o usi ci cich, nez o oci, ze ano? :)

Tedy pokud pujdu pres koleje bez usi, pomoci zraku, nebude to velky problem. 2x se rozhlednu a s usmevem si vykrocim. Bez cichu me to bude uplne jedno. Zkuste ale zakryt oci a jit pres nadrazi pomoci usi bez prechoziho podivani...uvidite, kolik jistoty v tom bude :) To dela primarni smysl primarnim. Naopak zakryj usi netopyrovi ci cich krtkovi :) Stejne tak pro nas je dulezitejsi, jak clovek vypada, pro psa to zase bude jeho pach, kteremu veri vice, nez svym ocim. Smysly si holt nejsou rovny.

Kazdy zivocich ma nejaky primarni smysl. Clovek ma zrak...nelze rict "to neni uplne tak pravda". Primarni muze byt jen jeden, takze bud to je pravda, nebo neni. Nic mezi tim. Zadny ne uplne :) To nedava smysl :)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny