Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problémy s antidepresivy

Máte zkušenosti s hormonální léčbou? Konkrétně s antidepresivy? Ráda bych se tady vyzpovídala se svými problémy, jelikož to začíná být neúnosné. Je mi 22 let a doposud jsem život neměla zrovna lehký.. umřeli mi oba rodiče a já upadla do depresí na které mi byl předepsán Cipralex (citalon a citalopram)... již rok jsem brala 20mg / dne, před měsíce jsme s psychiatrem dávku snížili na 10 mg / den. Chci se zeptat, kdy je možné, že to vysadím úplně? Teď beru měsíc těch 10 mg a změny žádné nepociťuji, je mi pořád stejně. A to si myslím, že jsem pod celkem velkým psychickým tlakem, jelikož státnicuji.

Další můj problém je emoční chlad a absolutní nechuť k sexu. Vždy jsem byla empatická, nicméně co beru AD, tak na sobě pociťuji, že mi je vše jedno. Už jsem si i říkala, že by mě ani nemrzelo, kdybych se rozešla s přítelem.. nedokážu plakat a sama jsem vůči emocím dost odolná. S přítelem se samozřejmě rozcházet nechci, neříkám, že nám to 100% klape, ale oba se milujeme a nerada bych o něj přišla. Další věcí je problém s intimitou a sexem.. absolutně nic takového nepotřebuji... chápu, že to mému příteli vadí, ale nemám jakoukoli potřebu intimního kontaktu, možná bych i řekla, že mi to je nepříjemné. Tohle před antidepresivy nebylo. Když už se k něčemu dokopeme, tak mi trvá strašně dlouho, než dosáhnu orgasmu. Jsem v tomhle ohledu zoufalá. Máte nějaké zkušenosti?

Poslední dotaz, za jak dlouho asi po vysazení se vrátí vše do normálu? A Vrátí se to do normálu? Beru ty prášky rok a 3 měsíce, z toho poslední měsíc 10 mg / den. Díky a hezkou neděli, Petra.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny