Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem 'zlučníkový kámen / Domácí výroba ultrazvuku

Ale jo. Já jsem čekal, že někdo napíše tohle, když používám výraz moderní medicína. Vše, co jsi napsal uznávám.
Jen je mi něco přes 50 a do důchodu daleko. U doktorů trávím víc času než je mi milo. Pár jsem jich poznal. Když přijdeš do špitálu, tak si nevybereš. A těch dobrých doktorů je tak 1/10 z těch kteří se honosí titilem MUDr. Ostatní to mají jen na uživení. Byť to studium bylo náročné.
Když už se přestanu navážet do "moderní medicíny" a začnu být konkrétní, za celý dospělý život jsem setkal se 2 lékaři, kterýxh si skutečně vážím. Můj praktický lékař. Z jeho dlouholetého chování ke mě mi připadá jako můj anděl strážný. A úplně vrcholem bylo, když jsem měl boreliozu. Podíval se na ty kroužky a řekl, že to není boreliouza. Jeho odvěry krva nic neprokázaly. Poslal mě na kožní a vrátil jsem se s nálezem borelioza. Víc jak týden vymýšlel, bral mi krev a posílal na různé testy. Až se zjistila borelioza kombinovaná s leukemií. Naprosto netuším , jak to ten chlap udělal. Podíval se a viděl. Ani výsledky z kožního ho nepřesvědčily. Jen prý ty kruhy neměly přesně barvu a ohraničení. A jeho sestra - stará paní, nepříliš hezká, ale nikdo mi neumí odebrat krev takovým způsobem jako ona. Ažkoli mám různě pokroucené žíly, tak vždy na 1 pokus. A ve špitále ty dámy na odběrech, které by to měly mít natrénované nejvíc? Buď vůbec netrefí, nebo propíchnou. Píchají to do mě dokud se netrefí a je jim to celkem jedno. Nejhůř snáším, když zapíchnou jehlu a pak uvnitř šmejdí špičkou a hledají žílu. To se pak i kácím.
Druhým lékařem byla lékařka z hematoonkolo. To nebudu komentovat. Byla asi hodně dobrá. Viděl jsem v čekárně mraky lidí. Někteří pak vycházeli ordinace s úsměvem, ale víc bylo těch zamračených a i některé ženy plačící. To by snad z tohoto oddělení stačilo.
Díky mému praktickému lékaři se přišlo na mou leukemii velice brzy a ačkoli mě upozorňovali, že se to opakuje po pár letech, tak nevyloučili u mně možnost úplného vyléčení. Právě díky včasnosti léčby.
Nákladů na léčbu jsem si vědom. Dnešní doba je taková uspěchaná chaotická a to stojí hromadu peněz. Jsou všechny náklady vynaloženy účelně, nebo jsou v tom započítány i tunely? Kdo ví.
Stále ale trvám na tom, že dobrých doktorů je málo a většina to má jen na uživení. A pak těm dobrým dělají jen křoví.

Já sám se trochu věnuji Reiki. A znám pár lidí. kteří to dělají i pro jiné. Akutní problémy vyžadující třeba operaci, nebo silné lélky to nahradit nemůže. Mě osobně Reiki hlavně zvýšilo citlivost a vnímání ( i když reiki není ! diagnostická metoda Je to ale pocitová, těžko popsatelná záležitost ). Domnívám se, že některé nemoci lze ovlivnit psychosomaticky ( v tom dobrém i špatném slova smyslu ). Zdůrazňuji slovo "některé" a v žádném případě tohle není nábádání nechodit k lékařům!!! Jen lékař nemůže nikdy cítit, co ten dotyčný. Musí se dopracovat k výsledku pomocí různých zdlouhavých vyšetření. A naopak člověk bez medicinského vzdělání může něco cítit a neumí to přiřadit k orgánu, pojmenovat ... A kdyby to navíc byla špatná krev - ta je po celém těle.
Hezky jsem to napsal. Bohužel mezi léčiteli, kteří si nechají platit, se vyskytuje příliš mnoho podvodníků.

Celý zdravotnický systém je postavený na hlavu. Kdyby zdravotní pojišťovny platily za vyléčené pacienty, vypadaly by to jinak. Musely by samozřejmě být vyjímky. Ne vše se dá vyléčit úplně.
Dnešní systém stojí na tom spolykat léků a dostat injekcí co nejvíc. Co nejvíc návštěv u lékaře. Proto moje znechucení moderní medicínou.
Kdysi jsem zahlídl článek o léčení starých čínských císařů. Lékař se ho nesměl dotknout a byl odměňován za to, že je císař zdravý. Pokud to nechal dojít tak daleko, že císař onemocněl vážně, mohl být i popraven. Ale to je dnes jen utopie.

Už jsem tu plácal dost dlouho.
Můj názor vůči lékařům je, že těch dobrých je zouale málo.
Můj názor vůči pacientům je, že by neměli být pasivní a s lékařem by měli víc komunikovat. Každý si rozhoduje o svěm zdraví/rychlosti léčby sám.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny