Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nechci žít s mamky přítelem

Dobrý den, mám takový problém který mě trápí už přibližně třetím rokem. Je mi 14 let, jsem holka. V jedenácti letech si máma našla přítele. Hned na začátku jejich vztahu si usmyslela, že se k němu přestěhujeme. Jistě jsem nesouhlasila, bylo to daleko od mých přátel a rodiny. Už jsem i musela mámu přemlouvat aby mě nedala na jinou školu a tak každý všední den dojíždím. Vím že si tohle zažilo spoustu dětí ale není to ten hlavní problém. Problémem je mamky přítel. Chci zmínit, že může být fajn a třeba mi zaplatí kino a nebo v něčem podpoří. Jenže... Často chodí do hospody a vrací se kolem 1 ráno, dokonce přišel i v 7 ráno. Mámě se to nelíbí a už se kvůli tomu hádali. Nemyslím to tak jak se hádá každý normální pár. Při hádání mám strach. Jelikož je opilý, dokáže být neskutečně agresivní. Několikrát mámu napadl a málem i mě. Mámu jednou i málem udusil. Pořád slyším jak nahlas brečí, nebo spíš řve. Sprostě nám nadává (to když není opilý taky) a tak různě. Kritizuje mě, že jsem pořád na počítači což je lež. Na počítači jsem jen večer a píšu si svůj blog kde píšu své myšlenky a názory a celkově mi to dělá radost. Mám moc ráda japonské seriály, ovšem nemyslete si prosím že je to o ničem, díky těmto seriálům umím spousty citátů a většina z nich mi zvyšuje sebevědomí protože jsem tak trochu uzavřený člověk. Jenže on to nechápe a proto mi nadává za všechno co dělám. Na seriály koukám jen občas, většinu času trávím psaním povídek, poezie a nebo kreslením. Byli jsme s ním na dovolené ale od mámy jsem se dozvěděla že původně chtěl jet s mámou sám...rozhodilo mě to. Mám z něj strach, máma mi dokonce řekla že kdyby jí ubližoval tak mám zaklepat na sousedy a nestavit se mu sama. Prosím pomoc co mám dělat?

Předmět Autor Datum
Pokud se tvoje matka sama nerozhodne s tím něco dělat, tak nemůžeš dělat vůbec nic.
Wikan 06.04.2016 22:23
Wikan
No je to špatné. Tvá máma udělala chybu,že se spřáhla s alkoholikem. Co k tomu doddat. Co nejdříve .…
pedrosso 07.04.2016 06:50
pedrosso
Ve skole nemate psychoporadce? Muzes si ty hadky nahrat na mobil a zkusit to i na socialce.
Dwane Dibbley 09.04.2016 16:16
Dwane Dibbley
No holt zažíváš to co hodně dětí z předešlých manželství.Jak píše Wikan,nemůžeš dělat nic.Nevím jak…
Nuty 09.04.2016 17:42
Nuty
Jestli můžeš,tak opravdu najdi školu s internátem. Přesně tak. Je to ale smutné čtení, ten příběh…
L-Core 09.04.2016 18:59
L-Core
tyhle naivní vztahy jsou hrůza pak na to lidi doplácejí a často i děti jako ty bohužel nemůžeš uděla…
Ekmos 10.04.2016 21:07
Ekmos
Možná zkus mamce hlasitě naznačovat,jak už se těšíš,že vypadneš z domova a už se asi nikdy nevrátíš.…
Karel04 11.04.2016 11:24
Karel04
Zažil jsem si něco podobného, ještě asi horšího. Nemohl jsem dělat nic, tak jako ty. Jenže já jsem c…
Hanyse.k 11.04.2016 15:41
Hanyse.k
Nejsem si jistý jestli je dobré do toho tahat cizí lidi. Již jen slovní výhrůžka je žalovatelná,nato…
pedrosso 11.04.2016 16:59
pedrosso
Samozřejmě, že žalovatelné to je, ale kdyby mé příbuzné nějaký hajzl fyzicky napadal, natož pak 14 l…
Hanyse.k 11.04.2016 17:09
Hanyse.k
Jenomže ona chce pomoc,ne vyhrocení situace a tahání holky po soudech a sociálkách jako rukojmí své…
pedrosso 11.04.2016 17:41
pedrosso
Chápu jak to myslíš, ale ono to jinak než vyhrocením nepůjde. Matka měla okamžitě řešit první fyzick… poslední
Hanyse.k 11.04.2016 18:49
Hanyse.k

No je to špatné. Tvá máma udělala chybu,že se spřáhla s alkoholikem. Co k tomu doddat. Co nejdříve .... odejít z domu,třeba na intr a začít svůj vlastní život. Od mámy nic nečekej,když na tebe ani trochu nedala.

No holt zažíváš to co hodně dětí z předešlých manželství.Jak píše Wikan,nemůžeš dělat nic.Nevím jak by to řešila sociálka,nebo psycholog.Rozhodnej krok musí udělat máma,ale moc na to nespoléhej.Bude ho nejspíš omlouvat do nekonečna a argumenty typu:"Vždyt nás má rád,jen když se napije je trochu vzteklej,kam by jsme šly,nechci zůstat sama" možná posloucháš už ted.Jestli můžeš,tak opravdu najdi školu s internátem.

Možná zkus mamce hlasitě naznačovat,jak už se těšíš,že vypadneš z domova a už se asi nikdy nevrátíš.Možná jí časem dojde,že o Tebe může navždy přijít a zda to za toho přítele stojí.Možná Tě bude chvilku dusit nebo ignorovat,ale opakuj to dál.

Zažil jsem si něco podobného, ještě asi horšího. Nemohl jsem dělat nic, tak jako ty. Jenže já jsem chlap, dospěl jsem, fyzicky jsem zesílil a mohl jsem se agresorovi postavit. To ty uděláš jen těžko. Takže si promluv s matkou ať to řeší (nebudeš přece žít pořád ve strachu), pokud to řešit nebude chtít, zkus příbuzné, možná se najde někdo, kdo s tím bude mít snahu něco udělat.

Jenomže ona chce pomoc,ne vyhrocení situace a tahání holky po soudech a sociálkách jako rukojmí své sobecké matky. Takovéto ženské dovedou dětem udělat ze života peklo citovým vydíráním a ještě ožralej otčím do toho. Neblázni. Holka čím dřív odejde tím líp pro ni. Takový je život a ona ho má celý před sebou.Pokud má takového příbuzného,tak ji nechá u sebe nějaký čas bydlet.

Chápu jak to myslíš, ale ono to jinak než vyhrocením nepůjde. Matka měla okamžitě řešit první fyzické napadnutí, teď už se bude fyzické násilí jen stupňovat. Matka se na to vysrala a neřešila to, ani to, že málem napadl i 14 letou holku. To s tebou souhlasím, že dřív odejde tím líp, ale nezapomínej, je jí 14 let, není schopna se sama živit. Řešení je jít bydlet k příbuzným, třeba se matka probere.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru