Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Suchá pleť

Z vlastní zkušenosti můžu říct, že ekzém je sice hezká diagnóza, ale její příčina většinou zůstane neodhalená a léčí se jen viditelné kožní následky. Ekzém je průvodním příznakem hromady jiných zdravotních problémů. Zajímavé je také to, že se může vyskytnout jen v určitou část života, černoši tím prý netrpí. Zkus trochu pogooglit a čti.
Moje máma má atopák od malička, táta je astmatik, přičemž astma je jen jiný projev ekzému. Já mám s kůží problémy od malička. Jediná rada kožařky byla - máš extrémně suchou kůži, holt se musíš mazat. Současný přítel se mi přiznal, že na začátku vztahu ho často svědila kůže a občas se trochu osypával. A přitom se tvrdí že ekzém atp. není nakažlivý. Takže bůh ví...může to být způsobné změnami mikrobiomu pokožky, a nepatrnými lokálními záněty ve svědivých místech. A to se může (teoreticky) při dotecích přenášet.
Jinak mě doktoři neporadili, ti tě budou akorát mazat vším možným (netvrdím, že to je vždy špatně). U mě to ale byla neodhalená alergie a lepek. Přišla jsem na to sama a náhodu. Zkus se kouknout na netu na obrázky, jestli tvá slečna náhodou nevypadá stejně.
Tím tě ale rozhodně neodrazuji od návštěvy lékaře. Vše se odvíjí od přesné diagnózy tvé slečny. A napadá mě, nepřestěhoval ses náhodou? Pokud ano a píšeš, že to svědí po sprše, může to být dané tvrdší vodou.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny