Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak prát krajku?

Ahoj, potřebovala bych poradit jak mám prát krajkové šaty. Jsou bavlněné a po celé délce potažené krajkou v podobě kytiček ale nejsou ,,všité" do bavlny spíš je to jako taková záclona přes to :D nevím jak přesně to popsat ale prostě krajka není součástí neprůsvitné bavlněné části která je pod krajkou.

Mám ale problém, loni jsem si kupovala úplně stejné a jakmile jsem je vyprala v pračce bez ždímání tak se mi z krajky začaly pouštět takové pružné nitky a ve velkém množství. Myslela jsem že to bylo tím praním tak když jsem si je koupila letos tak jsem je zatím prala jen jednou a to jen ve vlažné vodě s trochou tekutého prášku a aviváže... světe div se zase se mi z nich spustily ty nitky.... nevím si s tím rady, ještě mě napadlo jestli to není tím že jsem je pak dala uschnout na radiátor... nebo prostě nevím čím to může být.

Nemáte někdo podobnou zkušennost?

Budu ráda za jakoukoliv radu :)

Martina

Předmět Autor Datum
Krajku buď prát v ruce - ve vlažné vodě s trochou pracího prostředku, nebo v pračce na program Jemné…
Kurt 15.04.2016 09:51
Kurt
no já nevím, jak říkám prala jsem je jen jednou a to jsem je dala na radiátor... ale já jsem si leto… poslední
martulinuschka 15.04.2016 09:53
martulinuschka

Krajku buď prát v ruce - ve vlažné vodě s trochou pracího prostředku, nebo v pračce na program Jemné, ale v tom případě odstřeďovat na nízké otáčky, ale hlavně použít ochrannou síťku a šaty vložit do ní.
Ten radiátor asi nebyl nejlepší nápad, ale pokud to dobře chápu, nitky pouštěly i bez něj.

no já nevím, jak říkám prala jsem je jen jednou a to jsem je dala na radiátor... ale já jsem si letos koupila dvoje v ruznych barvach a prave jedny jsem dala na radiator uschnout a druhe jsem jen povesila v koupelne vykapat a uschnout tak dneska kouknu jestli i jen ty vyvěšené pouští nitky nebo ne...
a prala jsem je ty nové jen ve vlažné vodě s práškem a aviváži tak možná i ta aviváž není to pravé ořechové. Do pračky je už dávat nebudu vůbec

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru