Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Koupě auta

Zdravím,

Pro většinu asi blbá otázka, ale kupuji své první auto. Chci se zeptat, co vše je potřeba zařídit před příjezdem do bazaru a co následuje po koupi auta? :-)
STK, emise a přepis zařídí prý v bazaru.
Jak rychle se pak musí zařídit pojistka? :-)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Přijdeš do bazaru s představou nějakýho auta. Nějaký si vybereš, peníze buď máš u sebe, nebo si auto… poslední
Prasak 21.04.2016 18:57
Prasak

Přijdeš do bazaru s představou nějakýho auta. Nějaký si vybereš, peníze buď máš u sebe, nebo si auto rezervuješ a peníze přineseš.
STK a emise už musí mít auto platný při koupi, přece nebudeš kupovat něco, co nemá platnou STK, nebo je těsně před vypršením, to je podezřelý.
Přepis zajistí buď bazar (doplňková služba, obvykle za pár stovek), nebo ti na auto nalepí zelenou převozní značku a přepis uděláš sám. Na přepis musíš na evidenční kontrolu (dělá se na STK), stála okolo 2 stovek, možná už víc.
Bez pojistky nemůžeš s autem z bazaru ani vyjet, takže buď si skočíš s VIN kódem toho auta někam do pojišťovny a uzavřeš povinný ručení, nebo uzavřeš pojistku přímo v bazaru - každej bazar zastupuje minimálně jednu pojišťovnu. Pojistku uzavřeš buď na neurčito, nebo třeba jen na tři měsíce a pak si to pojistíš jinde, případně tu pojistku po pár dnech vypovíš a opět pojistíš jinde. Nezapomeň - auto musí být pojištěno furt, takže můžeš mít klidně i souběh dvou pojistek. Jeden den bez pojistky a může být zbytečnej opruz, nikoho nezajímá, že jsi s tím nejezdil. Můžeš se pak dohadovat, ale stojí to za to?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru