Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Neúspěšné 4 roky VŠ, co dál?

1) Do kdy jsi přesně vedený jako student zjistíš u studijní referentky. Dostaneš nějaký dokument o ukončení studia s přesným datem, do kdy jsi student na této škole + seznam odstudovaných předmětů.

2) Některé školy přijímají ještě teď, některé do toho února, na některé je možné nastoupit od letního semestru. Zkrátka se to liší škola od školy a budeš muset hledat.

3) Do 26 let za tebe škola platí pojištění. V den, kdo dosáhneš 26. narozenin (ne 27.! POZOR na to!), musíš platit zdr. a soc. pojištění ty, ať studuješ, pracuješ nebo jsi vedený na úřadu práce.

4) Státní vysoká škola ti poskytuje většinou 3+1 rok bezplatného studia bakalářského programu. (tj. 3 standartní roky + 1 navíc). Za každý další započatý semestr budeš muset platit (20-35 tisíc, opět se liší škola od školy).

5) Doporučoval bych dostudovat (až bude čas a finanční možnost) na soukromé škole. Vyhlídni si pár takových, které nabízejí stejný obor studia, dones jim výpis tebou absolvovaných předmětů a uvidíš, na některé by ti třeba stačilo dostudovat 1 nebo 2 semestry, záleží, kolik ti toho chybělo teď k dostudování.

Rozhodně je to podle mě lepší volba, než znovu nastoupit na celé bakalářské 3leté studium. Ale jak už jsem říkal, všude choď osobně, zjišťuj si, co ti uznají, co ti neuznají, kolik let bys musel ještě odstudovat.

Soukromou doporučuju proto, páč si už stejně studoval 4 roky na státní a budeš platit tak jako tak, navíc na soukromé jsou v určitých věcech benevolentnější, co se termínů, pokusů na zkoušku, ochoty při uznávání atd. atd. týká. Ale samozřejmě, musíš pro to něco udělat sám, projevit iniciativu, slušně žádat atd.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny