Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Neúspěchy na VŠ, v práci...

Ahoj všichni,

abych se lehce uvedl, je mi 23 a studuji matematiku (4. ročník) na VŠ. Bakaláře mám z informatiky, takže přestup na magisterském byl pro mě dost problematický, ale minulý semestr jsem celý zvládnul. Přestupoval jsem kvůli tomu, že mi bylo nabídnuto místo u nás na VŠ ve výzkumu, na základě ocenění za bakalářskou práci.

Nějakou dobu vypadalo všechno skvěle, bohužel, tento semestr se mi věci začaly sypat pod rukama. V práci na mě hodně tlačí i přes moje upozornění na to, že musím dodělávat věci do školy. Díky tomu jsem "prošvihl" kus semestru, kdy jsem na výuku prostě neměl čas. Posledních několik týdnů se zoufale snažím všechno dohnat, dodělávám projekty atd.

Chvíli to pořád ještě vypadalo ok, 2 testy jsem zvládnul, většinu projektů (až na jeden, který ještě dodělávám) mám hotové. Problém nastal včera - z předmětu, kde mám hotový projekt a chybí mi jen 1 závěrečný test jsem ten test totálně nezvládl (úplně jiné příklady, než jsem očekával) a obávám se, že příští týden nezvládnu ani opravu.

Problém je i v tom, že mám příští týden další 3 testy a ten zbývající projekt bych taky rád odevzdal. A jak to vidím, nejspíš to vůbec nestihnu.

Připadám si jako idiot, kolegové obvykle promovali s červeným diplomem a já mám potíže s blbým zápočtovým obdobím. Nikdy jsem v takové situaci nebyl, vždycky doteď jsem školu zvládal bez větších problémů.

Uvažoval jsem nad spoustou variant, včetně odchodu ze školy. Vím, že pokud odejdu, bude mě to už vždycky "žrát", že jsem nedokončil obor, který jsem chtěl. Na druhou stranu, pokud mě vyhodí, bude to totéž, jen v horším...

Vím, že tohle není dotaz, na který se dá objektivně odpovědět, ale nevím, kde jinde bych se zeptal, přítelkyni a přátelům v tomhle stavu už nejspíš lezu na nervy :-)

Takže... Co si o tom myslíte? Má to ještě cenu? Co byste udělali vy?

Moc děkuji za veškeré názory, rady a připomínky,
Katsu

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Cenu to určitě má. Jak už psal Yarda, musíš někde ubrat plyn. Osobně bych zpomalil v pracovním vztah… poslední
touchwood 04.05.2016 15:10
touchwood

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru