Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Dočasná oprava zubu

Zdravím,

za pár dní odlétam na 2 týdny do zahraničí a mám takový malý problém. Asi měsíc zpátky jsem byl u zubaře na kontrole a našel mi víc kazů, několik zubů vyvrtal, ale z nějakého pro mě nejasného důvodu mi ty zuby vyspravil pouze nějakým provizorním materiálem s tím, že je na tom potřeba ještě pracovat a čas má až zase za měsíc. No nějak jsem to neřešil, ale asi do týdne mi postupně všechna ta provizorní hmota vypadala, a zuby začaly být nepřijemně citlivé. Vzhledem k tomu, že to ani zdaleka nevydrželo to co zubař tvrdil, nějak jsem ztratil důvěru, a přes známého jsem si narychlo domluvil návštěvu u jiného zubaře. Tomu jsem vysvětlil co a jak, načež on mi vyspravil zuby opět jinou provizorní hmotou, a řekl, že na to aby se s tím více zabýval nemá ten den čas a že tahle výplň by měla bezproblému vydržet několik měsíců. Jenže to je týden zpátky, a už mi při čištění zubů zase kousek té výplně u jednoho zubu upadl. Zatím to není citlivé nicméně mám strach, že jak upadne kousek tak už to pak je narušené a může to vypadnout všechno.

Mně by ani nevadilo, že je to vypadlé, kdyby přitom ty zuby nebyly citlivé, tak mě zajímá, jeslti ěnkdo neví o nějaké "první pomoci" v techto případech, nějaké provizorium co bych si třeba v případě že by mi to vypadlo každé ráno po vyčištění zubů nanesl do těch vyvrtaných míst a vydrželo by to třeba do večera?

Předmět Autor Datum
Jedině prášky proti bolesti a mít furt vyčištěno. Na to, aby ti vypadla ta vyplň si musel snad žrát…
Odoaker 26.06.2016 14:52
Odoaker
Čistil jsem si zuby mezizubní nití a část toho se prostě odloupla. A ta úplně první mi žačala vypadá…
bdog 26.06.2016 14:57
bdog
Jinak taky hezký bylokdyž sjem pišel k tomu druhýmu doktorovi a ten když viděl tu skroo vypadanou vý… nový
bdog 26.06.2016 14:59
bdog
Zákon schválnost - fungující : Už při odletu si vezmeš první Ibalgin a před přistáním dalších pět na… poslední
pedroso 26.06.2016 21:06
pedroso
V první řadě zavolat doktorovi a popsat co se stalo plus že tě to bolí - měl by si na tebe najít čas… nový
touchwood 26.06.2016 20:29
touchwood

Čistil jsem si zuby mezizubní nití a část toho se prostě odloupla. A ta úplně první mi žačala vypadávat ještě ten den kdy mi jí tam dal normálně při jídle...

Ibalgin na tohle asi nepomůže, vhledem k tomu že nejde o bolest jako takovou ale jenom o silnou citlivost, například na studené a teplé.

Jinak taky hezký bylokdyž sjem pišel k tomu druhýmu doktorovi a ten když viděl tu skroo vypadanou výpln tak si myslel že sem si nevyčistil zuby a mám tam jídlo a když zjistil e to je ta výpln tak kroutil hlavou že to nikdy neviděl.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru