Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Koleno

Zdravím,

od mala jsem trpěl na revma, nebo jsem tedy trpěl, kdy mě bolely všechny klouby, ráno byly ztuhlé, že nešly pořádně natáhnout, bral jsem různé přášky. Čím jsem byl větší, tím to bylo lepší až jsem nakonec nebral prášky žádné a je to dá se řící v pořádku. Ale asi před 3 týdny mi začalo nějak přeskavovat koleno - žádný úraz ani námaha nebyly. Je to z vnější strany, někde ze strany, neurčiím to přesně. Když pokrčím nohu úplně, tak tam přeskočí a je i vidět na straně takové splasknutí. Když pokrčím jen do nějakého úhlu, je to v pořádku, někdy přeskakuje více, někdy méně. Ted si ale všímám, že to pomalu dělá i na levé noze, třeba 2x za den a hrozně málo, ale to stejné. Nevím, jestli je to přeskočení nebo křupnutí, ale spíš přeskočení.

Neměl někdo něco podobného? Vůbec to nebolí, jen je nepříjemné to přeskočení. K doktorovi se hrozně bojím, nemam s nimi dobrou zkušenost, ale za týden tam jsem objednaný.

Předmět Autor Datum
Kolik ti je ? Jak jsi vysoký ? Lidé s větší výškou trpí na takové problémy celkem běžně. Pohybuješ s…
CreativanDevil 13.07.2016 21:56
CreativanDevil
Bude mi 22. K doktorovi určitě zajdu, jen je to až příští týden. Výšku mám zhruba 188 cm +- Je pravd…
kolenox 13.07.2016 22:04
kolenox
Známých kteří měří kolem dvou metrů mám snad 4 ? Jen jeden má problémy s klouby na nohou. A zrovna t…
CreativanDevil 13.07.2016 22:34
CreativanDevil
Něco určitě dělat začnu, pomalu si to i uvědomuji, když v práci vidím kolem lidi přes 30 bez rodin,… poslední
kolenox 13.07.2016 22:39
kolenox
Fáčuj si kolena elasťákem, za týden u doktora uvidíš.
L-Core 13.07.2016 22:03
L-Core

Kolik ti je ?
Jak jsi vysoký ? Lidé s větší výškou trpí na takové problémy celkem běžně.
Pohybuješ se ? Nebo jen vysedáváš a vyleháváš doma či někde ?
Koleno není namáhané ? Možná tím to je. Někdy se naskytnou zdravotní problémy protože prostě děláš prd.

Zajdi k lékaři. Poraď se. Řekni mu jaký máš životní styl. To s tím docela dost kolikrát souvisí. Ale popravdě. Né že budeš chtít vypadat že něco děláš a přitom mu lžeš do očí a on pak ti uvěří a bude hledat něco co tam není. Jdeš tam pro pomoc a né pro image nebo svoje ego.
Ptej se ho třeba na něco co by s tím mohlo souviset.

PS: škoda že někteří lidé prostě ze sebe dělají hypochondry. Nic jim není ale v hlavě si něco vytvoří a dělají ze sebe retardy a chudáčky.
(To nemusí být o tobě, mluvím teď tak všeobecně.)

Bude mi 22. K doktorovi určitě zajdu, jen je to až příští týden. Výšku mám zhruba 188 cm +- Je pravda, že pohybu moc nemám, mám sedavé zaměstnání a moc toho nenachodím, když je příležitost, jdu se projít ven, ale není to tolik, kolik by mělo, min hodina denně. Zkusil jsem si koupit nějakou výživu na klouby + začít trochu dělat cviky na kolena, řekl bych,že je to o něco lepší, ale i tak. Někde jsem četl, že svaly kolem mohou být ochablé a tím pádem vše nedrží tak, jak má a může být přeskakování. Doktor řekne pravdu, jen se bojím, aby to nebyl třeba meniskus a další, co jsem se dočetl, ale tam jsou většinou obtíže jako bolest, otékání a další, tak snad ne :)

Jinak po cvičení se mi zdá, že je to vždy lepší, nebo obecně když to rozchodím. Možná se to za ta léta "nicnedělání" nahromadilo a teď se to ozývá.

Známých kteří měří kolem dvou metrů mám snad 4 ? Jen jeden má problémy s klouby na nohou. A zrovna to je ten který nic moc nedělá. Jen sedí nebo leží sem tam se projde max.
Ostatní dělali například házenou či jezdili na kole a běhali nebo hráli fotbal. A nestěžovali si snad nikdy na kolena.

Svaly také ovlivňují pohybový aparát. Zpěvňují kolikrát okolí kloubů a pomáhají jeho funkčnosti aby klouby nebyly tak moc namáhány, ale aby se zapojily trochu i svaly.

Zkus aspoň jezdit na kole či běhat/plavat.

Něco určitě dělat začnu, pomalu si to i uvědomuji, když v práci vidím kolem lidi přes 30 bez rodin, jen sedí u PC, doma u PC a jen tloustnou. Teď to nechci moc namáhat, aby se tomu něco nestalo, počkám radši na doktora, ale pomalu to cvičím, jak to jde.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru