Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Má cenu se pokoušet kreslit? Talent x dřina

Zdravím,
poslední dobou mám strašné nutkání začít kreslit, láká mě se naučit kreslit mangu, ale mé umělecké nadání není zrovna velké. Má cenu se o to pokoušet? Lze se i bez talentu naučit kreslit?

Na youtube sleduji Marka Crilleyho, strašně se mi líbí jeho chibi obrázky watch a nepřipadá mi to zas tak složité, ale okolí a rodina mi pořád podkopává nohy s tím, že na to je třeba talent a nemám se s tím zahazovat :-/

Teď babo raď, lze se mangu naučit nebo na ní opravdu musím mít talent? Nerad bych se s tím zase roky trápil bez výsledků.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Pred par rokmi bol clanok v Zivote ako sla redaktorka na kurz kreslenia. Klasicke poleno, co nevedel…
fleg 19.07.2016 12:49
fleg
Sleduju how to draw na youtube a čtu různé články :) Kurz zrovna na mangu/chibi asi nenaleznu, ale z…
Eessencia 19.07.2016 20:58
Eessencia
Já například kreslit dle mého neumím. Ale obkreslování je mnohem jednodušší a dokáže to mnoho lidí.… nový
CreativanDevil 21.07.2016 16:22
CreativanDevil
Jsem zrovna nedavno narazila na tohleto: http://www.boredpanda.com/drawing-skills-progress- before-a…
merlouska 20.07.2016 10:56
merlouska
Tohle je úžasné. Je vidět že i dřina se vyplatí. Ruce si zapamatují jednotlivé tahy. Člověk se naučí… poslední
CreativanDevil 21.07.2016 16:24
CreativanDevil

Pred par rokmi bol clanok v Zivote ako sla redaktorka na kurz kreslenia. Klasicke poleno, co nevedelo s ceruzkou nejako narabat. Trvalo to tusim vikend a jej diela na konci kurzu boli naozaj pozeratelne. Ona sama tomu neverila, co vsetko dokaze.
Nepamatam si presne v com bola ta finta, ale nieco sa mi mari, ze ich ucili kreslit dolu hlavou (obrazok bol dolu hlavou), cim sa nejako aktivovali hemisfery a zacali mat cit pre priestor.
Teoreticky to mozno nieco ma do seba, z fyziky si pamatam, ze nas obraz vlastne vidime v skutocnosti prevratene a len nas mozog si ho nasledne prevrati, takze nieco na tom mozno bude.

Sleduju how to draw na youtube a čtu různé články :) Kurz zrovna na mangu/chibi asi nenaleznu, ale zatím mě to dost baví. Vzhledem k tomu, že naposled jsem kreslil tak před 12-14 lety a to nemluvím o mém škrabopisu, kde i můj podpis vypadá na úrovni předškoláka, jsem až překvapen, že dokážu nakreslit step-by-step kopii :D Schválně si všechny ty obrázky budu schovávat a pak porovnám začátek a třeba o rok později.

Todle je ze 3 pokusů (zatím) asi moje nejpovedenější chibi
[nPKdSLD.png]

Já například kreslit dle mého neumím. Ale obkreslování je mnohem jednodušší a dokáže to mnoho lidí. Je důležité se naučit dělat svoje kresby, pokud v tom chceš mít budoucnost jako autor. Jako "kopčil" můžeš mít úspěch jen v tom že jsi třeba z fotky udělal výtvor tužkou. Který mimochodem už někdo kdysi udělal když dané chibi vytvářel.

Tohle je můj výtvor za pomoci tužky před pár lety kdy jsem se snažil dostat na střední uměleckou. Tak jsem sem tam kreslil něco.
Je základ se naučit z hlavy jednotlivé věci jako jsou oči pusa obrysy postavy stínování atd. Tvoje ruka si to musí zapamatovat a většina lidí se to může naučit ale je to taky o tom to cvičit aby si tvoje svaly na ruce zapamatovali jednotlivé pohyby. Já třeba se dost díval na tento Youtube Kanál ZoocDoesStuff kde se dost kreslí a mluví taky o skoro všem takže se kolikrát člověk dozvěděl i něco nového o světě nebo nějaké teorie o kterých můžeš později mluvit.

Ale přeji ti hodně štěstí. Přeci jen to vždycky můžeš mít jako koníček. ;-)

[hV9eE.jpg]

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru