Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Španělsko

Ahoj,

byl někdo z vás ve Španělsku? V srpnu tam plánuji cestu na týden, ale nevím, jakou oblast zvolit, kde je to dobré třeba na moře, občas nějaký výlet. Někde je tam i mořský svět, ten by nemusel být špatný.

Předmět Autor Datum
Loret de Mar. Výlet na Montserrat, Montserrat_(hora) Máš zajištěno ubytování? Hotely ve Španělsku j…
L-Core 17.07.2016 18:13
L-Core
Výlet na Montserrat mi nepřipomínej, nahoře je černá madona, kdo si na ní sáhne tomu se splní přání…
jirka44 17.07.2016 18:31
jirka44
Vlastně mám dtto zážitek ]:) Zájezd nahoru jsme si koupili až v Loretu.
L-Core 17.07.2016 20:45
L-Core
Tak krásné moře a pláže jsou na Mallorce. Je tam jemný písek s pozvolným vstupem do moře. V Kataláns…
Al Capone 17.07.2016 21:08
Al Capone
• Ve spanelsku jsem stravil nekolik let, myslim, ze nejhezci oblast tak i lidé, jsou v jizni "Andalu…
XoXoChanel 17.07.2016 23:06
XoXoChanel
Kdysi před lety jsem byl v Salou-kus pod Taragonou.Městečko přímo u moře,pláž dobrá.Výlet do Taragon… poslední
Karel04 18.07.2016 13:49
Karel04

Tak krásné moře a pláže jsou na Mallorce. Je tam jemný písek s pozvolným vstupem do moře. V Katalánsku kde jsem byl minulý rok je písek hrubší. Jinak na výlety je lepší Katalánsko a Barcelona (opravdu pěkné město, jen to jejich slavné akvarium stojí za prd). Pokud chceš více chodit než se válet u moře tak bych zvolil pevninu, pokud naopak tak ostrov.

• Ve spanelsku jsem stravil nekolik let, myslim, ze nejhezci oblast tak i lidé, jsou v jizni "Andalusie".
• Granada => Malaga => Gilbartar (zlodejky opicky MAKAK, vyhled na Maroko), Jerez de la frontrea (ubytovani +- 25 na noc pro 2 osoby v centru, => Sevilla (zde se nahraval i Games Of throne).
• Kousek je i Cadiz, kde jsem zazil nejlepsi a nejvetsi karneval v mém zivote, ocean, moznost surfovani, u Jerezu mate bilé plaze.
Na tom jihu jsou zcela jini lidé, opravdu otevreni a pohostini, az pudete vecer ven, tak tam opravdu pred tema barama tanci, zpivaji hrajou na kytaru tleskaji do rytmu Flamenka. (zadné trapné vystoupeni z turistickych center)
Alkohol nestoji moc, Sangria pro 2 za 3-5 euro, na ulicich tam vari Paella, taky talirek nak za 2 Eura.
• Jidlo nema cenu nosit z domu, ceny za potraviny jsiu na jihu skoro jak v Cr, doporucil bych stredni obchody, jak kvalito tak cenou "DIA", + "Mercadona" /spis smerem nasever..
Jestli se budete orientovat ve smeru a nebudou vam rozumet "CENTRUM", tak se ptejte na "place cabello" /Plasa kabajo (na jihu je to takové hlavni namesti).
Oni CENTRUM nak nerozumi, mozna az EL CENTRO
Kazdopadne ten jich je zivejsi, nevim na jak dlouho tam jedete, ale urcite padnete na 3-4 fiesty :beer:

Naké takové to cestovani po Costa Brava a rict "videl jsem Spanelsko", prervané hotely, bordel, smrad, vsude lidi, hlava na hlave...nevim no..

[TiP] Nebav se a vyhybej se vsem, co jsou z Maroko, Algerie, Rumunsko.
Na miste se muzete vydat do "*Ayuntamiento" kdyz nenajdete "Informace", jestli budete hledat informace, ptejte se po "Oficina Municipal de Turisme" /tam taky davaji mapky a ruzné zajimavé informace
*Ayuntamiento : neco jak obecni urad) vzdy tam nejdete mapku celého mesta/mestecka, i body ubytovani restaurace etc..

Kdysi před lety jsem byl v Salou-kus pod Taragonou.Městečko přímo u moře,pláž dobrá.Výlet do Taragony,ten jsme si připlatili.Do Barcelony jsme ale jeli raději sami za pár peněz vlakem.Tam se dala pak koupit i turistiská jízdenka na okruhy po památkách,prostě nastoupíte a vystoupíte kde chcete,zbytek pěšky.Na Monserrat jsme taky jeli,ale na Madonu děsná fronta,to za tu dálku asi nestojí.Ovšem na zpáteční cestě jsme měli exkurzi ve vinných sklepech na nějaké jejich lepší šampaňské,už nevím ten název.To bylo zajímavé+ochutnávka a lahvinka na cestu.
Jestli chceš výlety,zkus si projít pro inspiraci nějaké katalogy cestovek,co doporučují navštívit v okolí svých pobytů.A podle toho pak vybrat oblast,aby to všude bylo blízko nebo po cestě.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru