Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem problem s bullterrierem

Mas pravdu, je to hrozne tezke, sam si to prave zkousim a ver, ze naposledy.

Ja naprosto nikde netvrdil, ze clovek nema byt vudcem. Ale uz o prispevek vyse jsem psal, ze alfa samec je jen jeden ve smecce a nevysvetlil si mi to, jak je to tedy s postavenim deti. Vysvetlil si mi, ze vychovany pes vi, jak se k nim chovat. Krasne, ale my tu nemame vychovaneho psa. Mame tu nezvladnuteho psa s neznamou minulosti. Nejpise psa bazliveho, ktery si neni jisty. Znovu opakuji, ze jedina spravna rada je navsteva kynologa. Biti bazliveho psa ho mozna zlomi, ale za 2 roky si muzes precist o tom, jak pes znenadani napadl dite.

Pokud rada "navstiv kynologa" i s odkazem na cloveka, ktery se tomu venuje, ktery se venuje kynologii 35 let, publikuje sve knihy a pise v casopisech je demagogie, pak si nejsem jisty, co je pak tve povidani o papuciach :-D

Ja veci zbytecne nekomplikuju. Duvera mezi psem a clovekem je zaklad, jako kazdeho jineho vztahu. A nebudes tomu verit, ale i vlk ve smecce ma k alfa samcovi duveru a respekt. A neni to ziskane jen silou, jak ty si hloupe myslis. Zadna takto socialni smecka nefunguje jen na pricipu sily. Ale tezko to vysvetlovat cloveku, ktery si jen brouka jednu svou poucku stale dokola.

A tvuj zaverecny priklad, ktery je uplne o jinem druhu chovani a uplne jinem problemu me nezajima. Gratuluju ti k tomu, ze jsi dokazal psa naucit nekousat papuce. To je vse, protoze k tematu je to naprosto irelevantni. Vychova psa je jedna vec. Prevychova uplne jina. Prevychova agresivniho psa pak jeste o level jinde. A postupy opravdu nejsou stejne.


Hele, zvachtlani si reci na pc poradne, pravni ci ekonomicke je v pohode. Ale dat tu nejhorsi moznou radu v pripade bullteriera je vazne nebezpecna vec. Tu jde o zdravi. O psech vis prd, ja se kolem nich hybu celej zivot, vcetne cvicaku a kynologu. Ve sve podstate netvrdim, ze nemas pravdu. Jen ta pravda plati tak u bigla a kousani papuci a tak nejak obecne, ze clovek ma byt dominantni. Ale obecna poucka neni zadnym resenim. Reseni je postupna uprava chovani psa a to prevazne pomoci ziskani duvery a jistoty toho psa. Pricina takoveho chovani je vetsinou strach a tim, ze ho budes bit a rvat po nem to jen zhorsis.

A na zaver postup od pana Eichlera, jehoz kynologickou minulost si muzes lehko dohledat:

Se „svými“ psy pracuji na základě vytvořené důvěry a v žádném případě se nesnažím narušovat jejich osobnost či měnit povahu. Jedná se o intenzivní výchovu a výcvik základní poslušnosti s cílem „ochodit“ psa (tj. důkladně seznámit psa s rušivými vlivy, častý pobyt v tomto prostředí atd.), dodat psovi jistotu a klid a tím pomalu odstranit nevhodné či problémového chování.
Upozornuji, ze je to clovek, ktery uspesne napravil spoustu a spoustu velmi problemovych psu.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny