Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Mlieko po chirurgickom odstránení zuba

Zdravím. Včera som bol na chirurgickom odstránení zuba (osmička vpravo dole). Sestrička mi povedala že nemám po operácii piť mlieko ani jest mliečne výrobky. Zaujíma ma či to platí len bezprostredne po operácii alebo počas celej doby liečenia. Zubára ohľadom tohto určite kontaktujem, len ma zaujíma váš názor prípadne skúsenosť. Mimochodom, poznáte (okrem ľadových/teplých obkladov) nejakú metódu na zmiernenie opuchu?
Ďakujem

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Mléko nepij vůbec. Příroda vymyslela mléko jako výživu kojenců, dospělý člověk by ho neměl vzít do p…
mif 20.08.2016 08:01
mif
pěkná blbost. tak schválně, nalej v lese nebo na zahradě večer talířek mlíka, jedno jakýho savce, a… poslední
ahoj1 23.08.2016 01:10
ahoj1

Mléko nepij vůbec. Příroda vymyslela mléko jako výživu kojenců, dospělý člověk by ho neměl vzít do papule (protože v něm "chcípla" laktáza). In fact, člověk je jediný tvor ve známé části vesmíru, který pije mateřské mléko jiných savců (když nemusí - jsou případy, kdy zvířecí maminy kojí mezidruhově, nekamenujte). Fujtajxl...

pěkná blbost. tak schválně, nalej v lese nebo na zahradě večer talířek mlíka, jedno jakýho savce, a pokud ráno bude prázdnej, tak podle tvý logiky tam museli přistát emzáci! to úplně zaprvý.

zadruhý, v našich končinách drtivé většině lidí laktáza "nechcípla" (když už tomu takto chceš říkat) ani omylem. protože mlíko je u nás běžně dostupný, lidi ho pijou , a laktázu maj furt, pokud zrovna nejsou výjimky, který jak známo potvrzujou pravidlo.

zatřetí, pokud je něco vymyšleno a miliony let odzkoušeno jako výživa kojenců, kteří logicky potřebují kvalitní nadupanou výživu , aby rychle a kvalitně rostli po všech stránkách, tak je to snad spíš argument pro to, že proč to považovat za obzvlášť hodnotnou stravu a být rád, že si ji můžeme kdykoli koupit v krámě.

začtvrtý, dejme tomu mlíko mořských savců má třeba přes 25% tuku a ještě smrdí po rybách, ale kravský se od našeho neliší zas tak moc. pokud říkáž ty osobně na kravský mlíko fujtajks je to prostě tvoje osobní libůstka, jako když já nerada banány, tak to nepotřebuju balit do pseudovědeckých argumentací a říkat, že by to jinej člověk nesměl nebo neměl kvůli tomu brát do papuly.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru