Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Cvik sed,leh

BMI je strasne hloupy ukazatel, protoze u lidi, kteri maji svaly absolutne nefunguje.. optimalni vaha na tvou vysku by mela byt zhruba 85 kilo, ale je potreba to brat s OPRAVDU VELKOU rezervou.. pokud zacnes chodit do fitka a tam pravidelne cvicit, tak vaha bude padat, ale pak se ustali, protoze tuky se budou menit na svaly a svaly maji vetsi hustotu (obrazne receno 1l svalu je mnohem vetsi hmotnost nez 1l tuku)..

doporucil bych: 3-4x tydne kardio cviceni aspon hodinku v rozsahu tepu jak jsem psal vyse.. beh radsi ne, nemusely by to dlouhodobe prezit kolena.. lidi co maji 1.85m proste budou vzdycky tezsi a ty kolena trpi jak svina potom.. optimalni je kolo, ale u neho je potreba tu dobu natahnout aspon na 1.5 hodiny denne, aspon tak to mam u sebe.. hodina byla uplne bez efektu..

dalsi varianty jsou squash, paradni je badminton (pokud holka chodi taky, je to fakt super zabava) a naucit se da za chvilku.. a nemam na mysli placani na ceste pred barakem:), ale aktivni hru na hristi spravnych rozmeru pres sit..

v zime se da chodit do fitka a tam vymyslet nejaky kardiotrenink.. ja jsem delaval napr. toto:

- 10-15 minut na rotopedu (ne nadoraz, ale na zahrati)..
- 3 lehci cviky s lehkymi vahami, vice opakovani, bez prestavky.. po techto 3 cvicich 2 minuty pauza a zase celou serii.. v kazdem fitku je trener, ukaze ti presne co a jak je potreba
- kardio cviceni - nejake panaky, svihadlo, skakani na miste, do stran, beh na miste.. rozumne to tocit.. opet poradi trener.. staci 2-3 lekce, pak uz vis co a jak..
- na zaver (pokud budes moct) opet kolo.. tady se da udelat intervalovy trenink - 30 sekund na krev, pokud vydrzis minutu, klidne minutu (na zacatku radsi mene, at vydrzis cele cviceni stejne).. 1 minuta rozumne tempo.. neflakat se.. opet 30 sekund na krev, minuta rozumne.. atd.. 4-5x opakovat.. predtim a na konec se vetsinou dava 2 minuty na rozjeti a vyjeti..

vysledek tohoto cviceni bude pri dlouhodobe snaze (tzn. aspon 3x tydne aspon 3-4 mesice) redukce hmotnosti a velmi mirny naruz svalu.. tim ze pojedes male vahy rychle nepujdes tolik do objemu, ale spis do vydrze.. jakekoliv cviceni, pokud jeho vysledek nema byt zabiti casu, ale zvyseni vykonnosti (at uz silove nebo kardio) je potreba minimalne 3x tydne, dlouhodobe.. vynechas tyden, jsi o mesic zpatky.. vynechas 2-3 tydny, zacinas temer na nule..

a pak je samozrejme potreba upravit jidelnicek.. ve zkratce: nezrat bile pecivo, nejist sladkosti (aspon je omezit), nepit napoje typu cola, redbull atd..

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny